avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Număr dosar instanță
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Număr dosar instanță

Am o problemă, acum vreo 3 luni am luat legatura cu un avocat care sa ne ajute cu schimbarea actelor constitutive a unui ONG (BC-ul și statutul).
De atunci i-am dat toate actele de care avea nevoie pentru demersurile acestea, prin data de 25-28 martie a spus că a depus dosarul.
Până în ziua de azi nu am găsit nimic nici pe portal.just, nici la aparatul din judecatorie...
I-am solicitat telefonic avocatului să ne trimită o dovadă că dosarul există depus, iar acesta tot trage de timp.
Cum putem afla dacă dosarul este depus, cui ar trebui să ne adresăm cu ce tip de cerere având în vedere că se cunosc doar părțile și numele avocatului?
Există vreun mod de a monitoriza activitatea acestui avocat? Dacă au fost depuse actele din moment ce nu am primit nici un număr de dosar, absolut nimic?
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2018
Ong.ask, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:04, 10 Iunie 2018
Aveti 2 variante
Fie adresati cerere oficiala la presedintele de instanta sa va comunice oficial daca exista inregistrata cauza de catre ONG fie perosnala va adresati la arhiva instantei de judecata si solicitati detalii relevante
Daca ati incheiat documentele de reprezentare prin avocat exista posibilitatea ca toate documentele,corespondenta cu instanta sa se realizeze la sediul avocatului
1. Ce scrie in contractul de asistenta juridica incheiat cu acel avocat legat de cum va tine la curent cu stadiul demersurilor? Sau nu scrie nimic? 2. Daca ati mers pe portal.just.ro mergeti pe sectiunea dedicata judecatoriei de care apartine sediul asociatiei si in sectiunea "dosare" ati cautat dupa denumire si nua aparut, e dubioasa situatia, dar mai sunt si erori in sistem..... nu e 100% sigur ca nu exista, ca avocatul nu l-a depus inca... dar e cazul sa cercetati situatia. 3. Contactati-l pe avocatul respectiv, pe coordonatele indicate in contractul de asistenta si, daca par sa nu mai fie valabile, pe cele de pe Tabloul Avocatilor care e online pe site-ul fiecarui Barou si centralizat si pe www.ifep.ro daca nu va raspunde clar ce si cum, in cateva zile, ar trebui sa faceti plangere la Barou, care il poate si sanctiona disciplinar si sa il oblige sa va restituie actele si banii ca minima masura... iar daca nici nu il gasiti pe www.ifep.ro si nu stie nici Baroul de el, ar putea fi un impostor si problema se pune dpdv penal in acel caz... 4. dar cel mai bine pentru inceput contactati-l in scris si dati-i un termen de cateva zile sa va informeze in scris ref. stadiul rezolvarii dosarului....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere cerere infiintare ong la judecatorie sau prin posta? pajura11 pajura11 Salut - se pot depune cererea si actele (dosarul) pentru infiintarea unei asociatii si prin posta? Sau doar in persoana (sau prin imputernicit) la judecătoria ... (vezi toată discuția)
Taxa de barou irinman irinman Sunt reclamanta intr-un proces civil. Avocatul mi-a cerut o \'taxa de barou\" de 1000 de lei la inceputul actiunii. Dupa prima infatisare, cand s-a amanat ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa ContSters46325 ContSters46325 Locuiesc in strainatate. Dupa un an sunt in divort. Din pacate! Avocatul meu a primit de la mine o procura prin care sa ma reprezinte in toate cazurile ... (vezi toată discuția)