avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... introducere recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

introducere recurs?

Am introdus actiune in contencios administrativ impotriva primariei pentru ca nu mi-a raspuns la petitie.
Instanta mi-a dat castig de cauza si a obligat primăria sa-mi raspunda. In motivare, instanta a redactat hotararea in felul următor: ,,Obligă pe pârâta la solutionarea cererii a reclamantei inregistrată la sediul primăriei X. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare.''

Ce ma deranjeaza pe mine, este ca in hotarare nu este trecut termenul de timp la care parata sa imi raspunda, iar daca nu introduc recurs, parata poate sa nu imi raspunda nici de data aceasta, adica nu se va conforma obligatiei impuse de instanta.

Ce pot face in situatia descrisa mai sus?
Cel mai recent răspuns: Izabella Rădoi , Avocat 10:32, 4 Iunie 2018
Recurs trebuie să formulați numai în cazul în care sunteți nemulțumită de soluția instanței. Dacă ați solicitat să impună instanța un termen și s-a omis acest lucru, atunci trebuie să solicitați completarea hotărârii, dar dacă nu ați solicitat un termen anume, obligația pârâtei să soluționeze cererea dumneavoastră este instantanee, odată ce hotărârea instanței rămâne definitivă. Din punctul meu de vedere, dacă vi s-a admis cererea, nu mai aveți interes să formulați recurs. Dacă se va formula recurs de către pârâtă, atunci urmează să formulați întâmpinare. Repet, doar dacă vi s-a admis acțiunea așa cum ați formulat-o. Dacă există diferențe între ceea ce ați cerut și ceea ce vi s-a dat, atunci aveți interes să formulați cale de atac.


Izabella Rădoi a scris:


... dacă nu ați solicitat un termen anume, obligația pârâtei să soluționeze cererea dumneavoastră este instantanee, odată ce hotărârea instanței rămâne definitivă. Din punctul meu de vedere, dacă vi s-a admis cererea, nu mai aveți interes să formulați recurs.


Mi s-a admis cererea, dar in opinia mea, parata nu va respecta urgent hotararea instantei. Parata poate sa puna in aplicare hotararea instantei si peste 4-7 luni sau si mai mult. Nu ar trebui sa fac ceva daca vad ca parata nu pune in aplicare hotararea instantei? Daca ar trebui sa fac ceva, ce imi sugerati sa fac?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revin cu o precizare: dacă în hotărâre nu aveți cuprins un termen în care pârâta este obligată să soluționeze, aceasta are termen 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii (adică data la care s-a scurs termenul de formulare a căii de atac, dacă niciuna dintre părți nu formulează cale de atac sau după ce se pronunță hotărârea în recurs în cazul în care s-a formulat în cauză cale de atac). Dacă nu se execută hotărârea, se poate urma procedura prevăzută de art. 24 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ prin care vor fi aplicate amenzi conducătorului autorității publice sau persoanei obligate (20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere).
Eventual, dacă știți că nu se grăbesc să vă răspundă, puteți să formulați o cerere după rămânerea definitivă a hotărârii, în care să arătați că veți recurge la solicitarea aplicării amenzii pe zi de întârziere, conform art. 24 din Legea contenciosului administrativ și poate așa le dați un imbold și nu va mai fi nevoie să parcurgeți o nouă procedură la instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen solutionare de catre parat? danaa1 danaa1 Am introdus o actiune in contencios administrativ impotriva unei institutii publice ce nu mi-a dat raspuns la petitie, iar procesul l-am castigat. Pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare act administrativ LOREDANITA LOREDANITA Buna ziua, Un ordin al prefectului a fost atacat la instanta de contencios administrativ. Anterior formulari cererii in anularea acestui act administrativ, ... (vezi toată discuția)
Pot solicita punerea in aplicare a hotararii judecatoresti pronuntate de prima instanta? gheldiu stelian gheldiu stelian sant persoana indreptatita pe baza legii 10/2001 sa primesc despagubiri pentru imobil ce nu mai poate fi restituit in natura . intrucat a.n.r.p. si c.c.s.d. ... (vezi toată discuția)