avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

un prieten are masina inscrisa pe el in austria si vrea sa mi-o doneze mie ,ce taxe mai platesc la stat si la partaj poate beneficia cineva de pe urma donari


Cel mai recent răspuns: ContSters97923 , utilizator 17:23, 31 Octombrie 2009
Platiti doar inmatricularea autoturismului.
Bunul donat este bun propriu si nu poate face obiectul unui eventual partaj.
Calitatea de bun propriu sau comun al bunului donat este data de "cum" vă donează, respectiv cui anume înţelege să doneze.
Pentru a evita interpretări defavorabile la partaj, spuneţi prietenului să vă doneze numai dvs, adică să scrie acest lucru în contractul de donaţie.
Mai bine preveniţi...;)
Daca nu sunteti casatorit, prin donatie deveniti proprietarul bunului fara nicio alta problema. Daca sunteti casatorit, ar fi bine ca prietenul dvs. sa mentioneze acest lucru in donatie. Potrivit art. 31 Cod. fam., bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie sunt bunuri proprii, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune. Insa o masura de precautie luata in plus nu strica...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Cos-min Cos-min In cazul in care tatal meu imi face o donatie(un apartament),eu fiind casatorit,in cazul unui divort acel apartament devine bun comun sau nu? (vezi toată discuția)
Proprietarii casei Corina271 Corina271 Am si eu o nelamurire. Eu port numele sotului si mama mea vrea sa faca acte pe casa.Cum trebuie sa procedam? Trebuie sa-l treaca si pe sotul meu in actul de ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)