avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Compensatia pentru chirie MApN
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Compensatia pentru chirie MApN

Se poate acorda compensatia lunara pentru chirie in cazul in care proprietarul locuintei pentru care s-a incheiat contractul de inchiriere este frate/sora cu persoana (cadrul militar) care inchiriaza?

In lege nu este precizata aceasta situatie, ci se face referire numai la sot/sotie/parintii cadrului militar beneficiar al compensatiei de chirie.

Cu stima,
Florin T.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 13:12, 31 Octombrie 2009
Prin interpretarea legii pe baza unor principii de interpretare juridica deja consacrate, va raspund ca da, se poate acorda, deoarece:
1. ceea ce legea nu prevede, inseamna ca permite; in acest caz sunt prevazute clar in ce situatii nu se acorda, iar, "per a contrario", in orice alta situatie, se acorda;
2. in cautarea intentiei legiuitorului, ar trebui sa vedem atat faptul ca acesta a prevazut numai o parte din persoanele carora le revine, in anumite situatii, o obligatie de intretinere reciproca, precum si faptul ca (exceptie facind sotul, care are o legatura speciala, inclusiv si mai ales in privinta conlocuirii cu cel indreptatit), gradul de rudenie civila se restrange la gradul I, iar fratele este gradul II de rudenie civila.
Oricum, este suficient sa argumentati cu pct. 1 de mai sus, pentru a va da dreptate orice persoana cu pregatire juridica si cu atat mai mult o instanta de judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
ContSters36411, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj, compensatie chirie mapn irina36 irina36 in conditiile acordarii compensatiei pt chirie..... cadru militar..... are vreun efect juridic primirea in chirie a beneficiarului acestui drept de catre ... (vezi toată discuția)
Compensatie chirie mapn JOHNNYVASILESCU JOHNNYVASILESCU buna ziua , va deranjez si eu cu o intrebare, lucrez in mapn si de curand am schimbat garnizoana dupa care si eu si sotia am schimbat buletinele pe noua ... (vezi toată discuția)
Compensatia lunara pentru chirie Silvia  Aldea Silvia Aldea Am intalnit o speta interesanta la locul de munca si nu stiu care ar fi interpretarea corecta a prevederilor urmatorului act normativ: este vorba de [b]HG nr. ... (vezi toată discuția)