avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum este mai bine?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum este mai bine?

Buna ziua . Sunt a bunica care doreste sa faca un act de donatie, nepotelului de un de zile. Intrebarea mea este,: pot sa trec peste fiul meu care este unic mostenitor, si sa-l trec pe el ca tutore pana implineste nepotelul meu 18 anI?Bineintele cu clauza de habitatie, fara clauza de intretinere.In cazul in care fiul meu nu ar avea grija de mine, cum pot revoca eu donatia?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:04, 11 Iunie 2018
Trebuie să vă decideți cu privire la natura contractului.
Fie faceti o donație simpla sau cu drept de uzufruct viager fie încheiati un contract de întreținere, prin care fiul dvs isi ia angajamentul expres să vă îngrijească.
In cazul in care fiul meu nu are grija de mine,, cum revoc donatia??
Tocmai v-am scris mai sus.
La donatie nu va ingrijeste. II donati pur si simplu.
La contractul de intretinere va ingrijeste. Il puteti rezilia pe cale judecatoreasca, in caz de neexecutare a obligatiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager contract donatie. ce se poate face in cazul in ... Merisoor Merisoor Uzufruct viager contract donatie. Ce se poate face in cazul in care intre tatal si copiii sai(mostenitori directi) exista semnat un contract de donatie cu ... (vezi toată discuția)