avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere demisie

Buna ziua!
Am nevoie de ajutor in legatura cu o situatie.
Firma pentru care lucrez nu ne maj poate sustine salariile de la 1 iunie, fapt pentru care ne-a dat sa semnam o cerere de demisie (conform art. 55) urmata de decizia de demisie cu acordul partilor aprobata. Pe moment nu m-am gandit la varianta somajului care m-ar ajuta acum. Intrebarea mea este daca angajatorul, dpdv legal, ar putea schimba aceasta cerere de demisie cu una de concediere astfel incat sa imi pot depune dosarul de somaj.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ancarc , utilizator 16:17, 23 Mai 2018
Angajatorul poate face asa ceva.
Pasii sunt:
- revocarea prima decizie de incetare a c.i.m,.
- hotarare desfiintare post
- instiintare salariatului de intrarea in preaviz
- emiterea deciziei de concediere si comunicarea acesteia persoanei in acuza.
Si in cazul in care angajatorul sustine ca a trimis cererile de demisie? Se mai poate face ceva?

Cornel Vasile a scris:

Angajatorul poate face asa ceva.
Pasii sunt:
- revocarea prima decizie de incetare a c.i.m,.
- hotarare desfiintare post
- instiintare salariatului de intrarea in preaviz
- emiterea deciziei de concediere si comunicarea acesteia persoanei in acuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ram24 ram24 Buna ziua, Va rog ajutati-ma cu un sfat; am o angajata la un punct de lucru care s-a desfiintat, careia trebuie sa ii incetez cim. Problema este ca desi ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului - etape euzoom euzoom Lucrez la societatea A de 9 ani . Am fost înștiințată verbal ca urmează să mi se desființeze postul de muncă. Mi s-a propus un alt loc de munca la ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca ramo1305 ramo1305 Buna ziua, care sunt procedurile pentru a rezilia un contract de munca, fie cu acordul partilor, fie din lipsa activitatii pentru postul ... (vezi toată discuția)