avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CONTRACT INCHIRIERE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CONTRACT INCHIRIERE

Conform legislatiei in vigoare, care sunt pasii ce trebuie parcursi in vederea inchirierii unui apartament de la o persoana fizica ?
Pana in acest moment am semnat, ambele parti un contract de inchiriere tip - descarcat de pe internet. Nu am specificat suma in contract, la rugamintea proprietarului, ptr a plati un impozit cat mai mic.
Dar la semnarea contractului i-am dat proprietarului chiria aferenta unei luni plus o garantie. Eu nu am cu ce dovedi acest aspect.

As dori sa stiu daca proprietarul mai are obligatia inregistrarii contractului la Finante?
Sau depune declaratia aceea in care isi declara singur veniturile....nu stiu exact cum se numeste.
Puteti sa ma ajutati in acest sens?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:06, 25 Mai 2018
Conform dispozitii in vigoare locatorul are obligatia si teremen legal prevazut in interiorul caruia sa inregistreze contractul de locatiune la ANAF
Neinregistrarea contractului de locatiune poate determina suportarea consecintelor savarsirii infractiunii de evaziune fiscala
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere vs proces verbal Bakusen Bakusen Vreau sa ma mut in chirie si proprietarul nu prea doreste sa incheie contract de inchiriere, insa accepta sa facem proces verbal. Intrebare, care e ... (vezi toată discuția)
Anaf amendează si chiriașii daca stau fara contract Monica Ioana79 Monica Ioana79 Buna ziua! O intrebare, stau de mai bine de 1 an in chirie, când m am mutat i am cerut propietarei sa ne faca contract, dar a zis ca se poate sta asa 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea tardiva a contractului de chirie la anaf si plata impozitului pe venit Dan1982 Dan1982 Va rog sa ma lamuriti cu o problema..Detin un imobil pe care il inchiriez dar in cursul anului 2010 nu am inregistrat contractul la ANAF...In cazul in care ... (vezi toată discuția)