Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Asociatul poate imprumuta prin caserie , cu dispozitie de incasare , astfel incat soldul contului sa depaseasca 10.000 euro , sau aceasta operatiune trebuie efectuata prin banca ? Intreb , deoarece , la banca , din intamplare , cand am solicitat un imprumut la o PJ , inspectorul de credite mi-a spus ca peste aceasta limita , de 10.000 eur , societatea poate fi urmarita de Oficiul pentru Spalare a banilor .Mentionez ca nu cunosc adresa acestui oficiu si nici nu mai am modelul de declaratie ....Am societati mai vechi , mai noi ....Multumesc oameni buni
Adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 53/2008, Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sancţionarea spălării banilor, precum si pentru instituirea unor măsuri de prevenire si combatere a finanţării actelor de terorism a suferit o serie de modificări. Acestea erau, de altfel, de asteptat, în condiţiile în care la nivel comunitar era în vigoare Directiva 2006/50/CE privind prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor si finanţării terorismului.
In reglementarea anterioară salariatul unei persoane juridice sau una dintre persoanele fizice prevăzute la art. 8 din Legea nr. 656/ 2002 trebuia să raporteze Oficiului, în cel mult 24 de ore, efectuarea operaţiunilor cu sume în numerar, în lei sau valută, a căror limită minimă reprezenta echivalentul în lei a 10.000 euro, indiferent dacă tranzacţia se realiza printr-una sau mai multe operaţiuni legate între ele, în urma modificărilor aduse prin OUG 53/ 2008, limita plafonului valoric este ridicată la 15.000 euro, iar raportarea urmează să se realizeze în cel mult 10 zile lucrătoare.
Raportarea prin declarația 406 poate fi dificilă și complicată, în special în ceea ce privește colectarea și verificarea datelor din diverse surse. Problemele pot apărea din diverse motive, cum ar fi erori de import/export, probleme de reconciliere a conturilor, erori de codificare a conturilor, dificultăți în găsirea informațiilor necesare și multe altele.
În cadrul cursului, vom discuta despre cele mai frecvente probleme întâlnite în raportare, cele mai bune practici în materie de verificări și corelații SAF-T, cum să faceți față problemelor și erorilor care pot apărea în timpul procesului de raportare, astfel încât să le rezolvați într-un mod profesionist și eficient.