avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate ca bunica să mă dea în judecată pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate ca bunica să mă dea în judecată pentru program de vizită?

Buna ziua,
Mi-a murit soțul in urma cu 2 ani jumate. Eu locuiesc cu fetița mea in casa părinților mei, Bunicii ei ei s-au mutat intr-un sat in apropiere de locuință unde eu stau ma tot dispera cu Fata. Vorbesc urat cu mine de față cu ea, nu ma respecta si tot ma amenința că ma da in judecata si ca imi ia copilul. Eu i-am spus sa ma lase ca atunci cand eu voi considera că relația dintre mine și ei este buna le-o voi da, dar ei ma tot amenința că ma dau in judecata pentru dreptul lor la vizita.
Se poate? Astept raspuns. va multumesc
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Bunicii pot cere drept de vizit şi au şanse mari să obţină.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, bunica minorei va poate actiona in judecata pentru stabilirea relatiilor personale cu aceasta, intrucat copilul are dreptul de a mentine aceste relatii si de avea contacte cu bunicii potrivit disp.art 17 din legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.
Acest drept poate fi restrictionat doar de instanta de judecata daca se constata pe baza probelor administrate ca in cauza exista motive temeinice de natura sa puna in primejdie dezvoltarea fizica , psihica, intelectuala sau morala a copilului.

Art. 17
(1) Copilul are dreptul de a mentine relatii personale si contacte directe cu parintii, rudele, precum si cu alte persoane fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament.
(2) Copilul are dreptul de a-si cunoaste rudele si de a intretine relatii personale cu acestea, precum si cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie, in masura in care acest lucru nu contravine interesului sau superior.
(3) Parintii sau un alt reprezentant legal al copilului nu pot impiedica relatiile personale ale acestuia cu bunicii, fratii si surorile ori cu alte persoane alaturi de care copilul s-a bucurat de viata de familie decat in cazurile in care instanta decide in acest sens, apreciind ca exista motive temeinice de natura a primejdui dezvoltarea fizica, psihica, intelectuala sau morala a copilului.
....................................................................
Daca considerati ca relatia cu bunicii paterni poate dauna minorei, produceti probe, va vor fi de folos in eventualitatea unei judecati. Inregistrati convorbirile in care va vorbesc urat, daca folosesc injuraturi sau amenintari e perfect. Una peste alta, o relatie bunici-minor e benefica pentru ambele parti.
Buna seara,

Relatia dintre bunici si nepot poate fi reglementata printr-un program de vizitare, in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.

Rudele apropiate au dreptul de a stabili legaturi personale cu minorul, in acord cu art. 17 din legea 272/2004.


O seara frumoasa,

av.Stoica Ioana
Bună seara,

Bunicii își pot exercita dreptul de a avea legături personale cu minorul și pot intenta o astfel de acțiune în instanta.
Totuși, instanta, in momentul în care va pronunța o hotărâre judecătorească, va tine cont de interesul superior al minorului.
Atitudinea pe care aceștia o au cu dvs. de fata cu copilul, faptul ca va jignește și va vorbește urat de fata cu ea, trebuie probat în instanță și trebuie dovedit ca atitudinea aceasta nu duce la o dezvoltare și creștere corecta a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului gavmol49 gavmol49 Cu tot respectul. Art. de lege în care este stipulat -dreptul copilului de aș cunoște bunicii, ... (vezi toată discuția)
Vizitare nepoti ilie575 ilie575 unde trebuie sa ma adresez pentru faptul ca sotul fetei mele pe fondul cosumului repetat de alcool le interzice nepotilor sa ne viziteze (vezi toată discuția)
Părinți și bunici Tache viorel Tache viorel As dori sa ma lămuriți într-o situație mai delicată..în urma cu 23 de ani am înfiat o fetiță avea 9 zile am crescuto i-am oferit toate condițiile.sa ... (vezi toată discuția)