avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozitare servicii suport IT
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozitare servicii suport IT

Buna ziua,

Pentru o persoana fizica care realizeaza venituri extrasalariale din activitati independente de suport IT (ex. Freelancer) este suficient a se depune declaratia 600? Daca da ce alte documente mai sunt necesare? Avand in vedere ca CAS SI CASS sunt platite din salariu mai trebuie platite si acestea din nou pt veniturile suplimentare?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:05, 23 Iunie 2018
Pentru aceasta activitate va infiintati pfa la registrul comertului si depuneti la finante declaratia unica 212 care inlocuieste printre altele si d 600. Nu conteaza ca mai aveti in acelasi timp si acel contrat de munca. Contributiile sociale pe pfa vor fi platite doar daca venitul net anual din activitatea pfa depaseste plafonul de 12 salarii minime adica 22800 lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa inteleg ca pana acum statul Roman nu a reusit sa creeze un cadru legal prin care o persoana fizica (nu PFA, SRL sau alte forme juridice) sa-si poata declara veniturile ocazionale suplimentare? Deci sa inteleg ca tra sa-mi fac PFA pentru a putea declara cateva venituri suplimentare ocazionale?
Inteleg ca pentru PFA peste un anumit plafon (22800 lei) trebuie platite contributii sociale. Nu ar fi o varianta mai eficienta infiintarea unui SRL fara angajati?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
Andp, utilizator
Da si asta. Veti plati ceva mai mult la infiintarea srl -ului la registrul comertului dar apoi in timpul activitatii veti plati impozitul pe venitul microintreprinderi 3% la categoria fara salariati si impozit pe dividende 5%. Odata pe an, la depunerea bilantului contabil anual va trebui sa colaborati cu un contabil autorizat membru ceccar care va va intocmi si semna bilantul contabil anual. Veti depune dumneavoastra declaratia 100 la trimestru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la pfa la srl rabina rabina Buna ziua, Sunt PFA si as dori sa trec la SRL. Imi puteti spune: 1) care este procedura? 2) care sunt diferentele (ce impozite, contributii si procente ... (vezi toată discuția)
Costurile lunare ce ii revin unui antreprenor? CPacurici CPacurici Care sunt cheltuielile lunare pe care le are un antreprenor? Explicatie: Am decis sa deschid o afacere online in legalitate deci...sa devin anteprenor. Ma ... (vezi toată discuția)
Pfa sau expert contabil webepop webepop Buna ziua, Sunt functionar public dar in acelasi timp sunt si expert contabil inactiv. Având in vedere reducerile de salarii ale bugetarilor de care \"am ... (vezi toată discuția)