avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1430 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Munca in Anglia
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Munca in Anglia

Buna ziua!
Este legal daca sunt somer in Romania, dar intre timp am inceput sa lucrez in strainatate? (Sunt in UK.)
O alta intrebare, daca m-am mutat in strainatate pe un termen lung, ce fel de declaratia trebuie sa fac in Romania sau cum e legea? Ma refer la taxe, somaj, CAS, etc.
Multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Mai 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna seara,
Daca aveti contract de munca inregistrat in U.K. este ilegal sa primiti somaj din Romania. Exista sisteme de verificare a datelor intre cele doua tari. Mai nou, nu mai trebuie sa anuntam schimbarea rezidentei fiscale la ANAF in Romania, deoarece autoritatile din strainatate ii anunta ca suntem pe teritoriul lor si obtinem venituri din acel stat.
Declaratie privind veniturile obtinute in Anglia va trebui sa depuneti acolo. La fel si plata contributiilor aferente acestora.
Sfatul meu este sa sistati somajul in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta fiscala Mih77 Mih77 Sunt plecata in Uk de 10 luni, sunt inregistrata la Fiscul de acolo ca PFA (cu sediul in Uk)si tot acolo am inchis anul fiscal si am platit taxele si ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de asigurat pt student in strainatate Mariana962 Mariana962 Sunt student in strainatate si vreau sa obtin Card european de sanatate din Romania. Problema este ca am lucrat 3 luni in strainatate, deci am obtinut venit ... (vezi toată discuția)
Plata cass persoana fizica, domiciliul în romania, munca în strainatate imamco imamco Buna ziua, Ce se înțelege sau mai bine spus, ce înțelege ANAF prin expresia \"informatii cu relevanta fiscala pentru identificarea contribuabililor sau a ... (vezi toată discuția)