avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poți face plângere penală împotriva procurorului ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poți face plângere penală împotriva procurorului dacă nu ți se răspunde în 20 zile ?

Daca nu ti se raspunde in 20 zile poti face plangere penala impotriva procurorului ?
Abuz in serviciu , ca tot le place lor aceasta infractiune , instigare la savarsirea de infractiuni , cand arati ca aceea persoana a savarsit infractiuni si ei zic ca nu , etc ?
Fals si uz de fals cand procurorii spun ca un dosar a fost luat de o alta procuratura in baza unui memoriu facut de o persoana fara calitate in dosar.
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 18:43, 28 Mai 2018
Aveți dreptul de a face plângere dacă nu vi s-a răspuns în termenul prevăzut de lege, oricând după împlinirea termenului de 20 de zile prevăzut de lege.

Art. 340

Plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată

(1) Persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.

(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.

Detalii: [ link extern ]
Daca nu ti se raspunde in 20 zile poti face plangere penala impotriva procurorului ?

Incercati sa detaliati, ati depus plangere impotriva unei ordonante de clasare? ca nu se intelege exact.
in anul 2014 am depus o plangere penala in care am fost amenintat de politie in sectia de politie ca mi se face dosar penal ca tot reclam atat. Dupa aceasta intamplare politia sector 4 a sunat la fostul meu loc de munca sa intrebe una si alta .
In baza art 81 lit d cpp am solicitat la parchete sa mi se spuna daca este vreun dosar penal in care sa am orice fel de calitate si nu mi se raspunde .
Sesizarile le am facut pe e mail .
Ultima modificare: Duminică, 27 Mai 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul sa formulati o astfel de cerere intr-un dosar penal in care aveti calitatea de persoana vatamata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, procurorii daca nu fura, nu violeaza pe cineva, nu iau mita, nu fac trafic de influenta nu prea pot comite infractiuni doar exercitandu-si profesia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cale să aleg: plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată sau urgentarea soluționării plângerii? Annddrei Annddrei Am făcut plângere în calitate de persoană vătămată împotriva măsurilor și actelor de neurmărire penală ( art. 336 și urmarea C.p.p. ) ale ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns de catre procuror la plangerea impotriva ordonantei de clasare sanda2s sanda2s Buna ziua, Intr-un dosar penal partea vatamata a fost depusa plangere impotriva ordonantei de clasare in termenul legal de 20 de zile. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Se poate adresa plangerea impotriva rezolutiei de nup a parchetului catre dna? catinf catinf Buna ziua. Vreau sa fac plangere impotriva unei rezolutii a Parchetului de NUP in calitate de persoana interesata/succesor. Pot adresa plangerea prim ... (vezi toată discuția)