avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Probleme cu recuperarea avansului la \"prima casa\"
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Probleme cu recuperarea avansului la "prima casa"

Buna seara, si sper ca ma puteti ajuta. Acum 3 luni am semnat un antecontract pt cumpararea unei case prin "prima casa"; pentru ca nu am avut banii pt avans am luat un credit de nevoi personale la aceeasi banca la care am depus si dosarul pt casa. La semnarea antecontractului am platit avansul, problema a aparut cand evaluatorul bancii a evaluat casa la 3/4 din pretul pe care il cer vanzatorii, am cerut o reevaluare, cu acelasi rezultat. Pentru ca nu am de unde sa fac rost de diferenta, le-am spus vanzatorilor, care au parut ok initial cu rezolutionarea antecontractului, dar apoi mi-au comunicat ca voi primi somatie prin executor judecatoresc, si de bunavoie ei nu imi restituie avansul; ii pot da in judecata daca vreau, dar imi vor cere dublul avansului ca daune interese. Acum eu ce sa fac? La ce sa ma astept daca nu ma prezint sa semnez contractul (pentru care oricum nu am bani)?

Alte discuții în legătură

Antecontractul vasilistina vasilistina Buna seara! Am si eu o intrebare sunt intr-o mare dilema, deja cu nervi la pământ. Acum 3 săptămâni am semnat un antecontract în vederea achizitionari ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu credit ipotecar nikosbab28 nikosbab28 Vreau sa achizitionez in ap. de la o persoana fizica deci nu prin agentie imobiliara si nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si ce contracte ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul apartamentului taraganeaza formalitatile pentru expirarea antecontractului sorin.pinzaru sorin.pinzaru Buna ziua, Am facut pe data de 9 mai un antecontract de vanzare/cumparare pe 4 luni pentru un apartament in care era stipulat ca finantarea va fi 3000 euro ... (vezi toată discuția)