avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzatorul apartamentului taraganeaza formalitatile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzatorul apartamentului taraganeaza formalitatile pentru expirarea antecontractului

Buna ziua,

Am facut pe data de 9 mai un antecontract de vanzare/cumparare pe 4 luni pentru un apartament in care era stipulat ca finantarea va fi 3000 euro avans si 37000 credit la "BRD sau alte institutii bancare, inclusiv prin programul Prima Casa". Cum tocmai s-a dat drumul la prima casa la BCR am dus dosarul acolo si pentru a putea fi trimis spre aprobare la fondul de garantare este nevoie de o declaratie semnata de proprietari cum ca nu exista ipoteci, litigii etc. Acestia refuza a vina la banca pentru a semna aceasta declaratie, in ideea ca antecontractul expira in 9 septembrie si eu voi pierde banii dati avans. In contract e specificat ca daca vanzatorii se razgandesc trebuie sa imi restutuie dublul avansului.

Ce pot face in aceasta situatie? Pot sa ii dau in judecata ca s-au razgandit ?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 01:03, 18 Iunie 2011
Nu aveti cum sa dovediti ca s-a razgandit daca-l dati in judecata inainte de termenul convenit si anume 9 sept. Era prevazut in antecontract ca vanzatorul are obligatia sa mearga la banca pt. a semna declaratia de care vorbiti?
Nu stiu exact daca era specificat explicit acest lucru, insa era specificat ca este de acord sa primeasca restul banilor in urma contractarii de catre mine a unui credit, banii urmand a-i fi virati in cont. Tinand cont ca este specificat a fost de acord cu creditarea prin Prima Casa, nu inseamna ca implicit se obliga sa respecte si ceea ce trebuie sa faca repectivii proprietari la solicitarea bancii? (de exemplu sa-si deschida un cont in euro in care sa fie virati banii, sau declaratia in cauza?)
Ati incercat sa rezolvati problema pe cale amiabila? Ce motiv ati primit pentru refuzul lor de a indeplini formalitatile cerute de banca? Daca se implineste termenul de 9 septembrie si nu veti perfecta contractul de vanzare cumparare, vor trebui sa va restituie dublul avansului, conform antecontractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vandut apartament cu credit. vreau să pun întrebări. Chicky12 Chicky12 Buna seara, Îmi pare rău pentru limba mea, nu sunt român. Sper ca vei intelege Multumesc! Îmi vând apartamentul vineri cu credit. Cumpărătorul a luat ... (vezi toată discuția)
Act aditional antecontract vanzare-cumparare imobil prima casa diana_fed diana_fed Buna seara, Pe 18 februarie 2015 am semnat la notar un antecontract de vanzare-cumparare pentru un imobil nou (achitand dezvoltatorului si avansul de 5%), ... (vezi toată discuția)
Risc semnare avans fictiv credit imobiliar. buna ziua. ma confrunt ... EuuGen EuuGen Risc semnare avans \'fictiv\' credit imobiliar. Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema, la care as dori un sfat/indrumare! Vand un apartament, ... (vezi toată discuția)