avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Intrebare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Intrebare

In primul rand nu stiu daca ma incadrez bine aici dar am si eu o problema/o nedumerire...deci sa va spun. Zilele astea am cumparat o masina care este pe o Fundatie(adica o persoana juritica) si vreau sa stiu daca sunt mai multe metode de a trece masina pe numele meu,adica pe persoana fizica...am auzit ca trebuie sa merg/sa caut la Asociatia X( pe care este inmatriculata masina) si sa-mi faca o donatie,apoi s-ar putea trece pe mine...dar vreau sa stiu daca mai exista vreo metoda prin care pot face lucru asta,sa pot trece masina din persoana juritica in persoana fizica. Multumesc mult,sper sa ma ajutati!!
Cel mai recent răspuns: Cozmi , utilizator 16:32, 22 Ianuarie 2010
Multumesc tuturor pentru raspunsuri, intre timp am achizitionat masina cu pricina (cea pe fundatie) iar acuma vreau sa va intreb,daca eu vreau sa vand masina cuiva si clientul imi poate da bani in 3 rate, daca merg la un notar sa fac ceva acte prin care sa imi garanteze ca imi da bani,el poate sa nu mai imi plateasca in continuare zicand ca nu e masina mea( pt ca masina figureaza in acte fundatia) ci nu numele meu...va rog sa-mi dati un sfat !
Daca aveti acte de proprietate pe masina pe numele dvs. atunci o puteti vinde cui doriti si cum vreti (cu plata in rate sau integral).
freeelis a scris:

Daca aveti acte de proprietate pe masina pe numele dvs. atunci o puteti vinde cui doriti si cum vreti (cu plata in rate sau integral).

deci atunci degeaba fac eu la notar ceva acte(daca imi va face) ca nu este proprietatea mea...si atunci nu o sa am nici un drept asupra masinii sa inteleg,pai atunci o sa o vand mai departe cu bani toti odata si viitorul proprietar se va descurca...multumesc de raspuns
m-am hotarat sa o tin pentru mine pana la urma nu o mai vand...
si revin iarasi la dumneavoastra cu o serie de intrebari :)
sper sa nu va incurc prea tare dar nu stiu exact la cine sa apelez si nici nu stiu care sunt regulile
deci am sunat la fundatie acolo si proprietarul mi-a spus ca au fost mai multe masini inmatriculate acolo,iar in 2007 el a primit acasa histe 'hartii' de la politie in care spune ca masinile au fost radiate(printre care si asta ce e la mine,ca i-am trimis un fax si corespund datele,a mea zice a ca e radiata din 01.iulie 2007). Masina e inca in circulatie (sa putut face si ITP + ca figureaza dupa seria Cartii de identificare la RAR in bucuresti ca e in circulatie).
acuma 1 la mana : cum pot sa fac sa o trec pe mine,daca totusi e inca in circulatie si proprietarul nu mai e proprietar,ca e radiata de pe fundatia lui...si in acte e el totusi ?? ar fii vre-o medoda ??
2 la mana el spune ca impozitul la platit cel care a luat masina de la el mai demult,deci nu mai platea fundatia impozit..si in caz ca ar fii vreo solutie sa o trec pe mine,ar trebuii sa platesc eu impozit de pe ani din urma??
va rog mult sa ma dezmeticiti putin de cap ca nu stiu ce sa mai fac.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare-cumparare masina tiberiussly tiberiussly Buna. As dori sa stiu ce acte sint necesare pentru cumpararea unei masini pe persoana fizica de la o persoana juridica,respectiv ce plati trebuie facute cu ... (vezi toată discuția)
Vanzari auto pastorcici_raimondo pastorcici_raimondo ce pasi trebuie parcursi pt vanzarea unui automobil proprietate catre o alta persoana? (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)