avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatia muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatia muncii

Buna ziua, in anul 1997 am fost angajata in invatamat ca laborant, in anul 2003 am facut un curs de analist programator ajutor si scoala a facut solicitare la inspectoratul scolar si avad in vedere Legea 128 /1997 Statutul Personalului didactic si Normativele de incadrare a personalului didactic auxiliar din 1999 postul a fost transformat din laborant in analist programator ajutor.
În 2008 am terminat studiile superioare in domeniul ingineriei mecanice iar in 2009 am depus la Inspectoratul Scolar un dosar care cuprindea: 1.o adresa in care scoala solicita transformarea postului din analist programator ajutor cu studii medii în analist programator-inginer de sistem cu studii superioare, 2. Adeverinta de absolvire a facultatii de Inginerie mecanică. 3. Foaia maticola , 4. Programele analitice ale disciplinelor care aveau la baza programarea calculatoarelor și limbaje de programare, practica informatică si ale discipline ce aveau la baza folosirea calculatorului si a programelor pe calculator. Inspectoratul scolar a trimis ca raspuns o adresa in care transforma postul de analist programator ajutor in analist programator –inginer de sistem semnata de inspectorul scolar general, inspectorul de specialitate – informatica care este si acum pe acelasi post si economistul Inspectoratului scolar
Din 2009 si pana in prezent am fost analist programator - inginer de sistem, am depus 2 dosare pentru gradatia de merit în 2012 si 2015 avand functia de analist programator - inginer de sistem, am fost numită in comisiile de bacalaureat de catre Inspectoratul scolar, in scoala a fost control de la Curtea de conturi si nu s-au constatat nereguli la incadrarea mea pe funcția de analist programator – inginer de sistem.
Legea 128/1997 avea ca functii didactice auxiliare informatician si un articol prin care spunea ca Ministerul educatiei in colaborare cu ministerul muncii in functie de dinamica invatamantului poate sa stabileasca si alte functii didactice auxiliare. Acelasi lucru spune si Legea educatiei 1/2011. Doar ca in 1999 ministerul a scos un normativ pentru incadrarea personalului didactic auxiliar si nedidactic, in care spunea ca intr-o institutie de invatamant care are o retea scolara poate fi normat un post de informatician, analist programator. Normativ care este in vigoare si nu a fost aprogat. Dupa ce a aparut Legea educatiei 1/2011 nu a mai fost emis un alt normativ dar nici nu s-a specificat ca cel din 1999 ar fi abrogat.
Pana in 2018 existau in legea salarizarii anexa invatamant functiile de 1.informatician si 2.analist programator-inginer de sistem eu fiind incadrata pe analist programator – inginer de sistem, din ianuarie pe Legea 153 la anexa I invatamant a aparut 1 informatician, analist programator iar inginerul de sistem a fost regasit in anexa VIII la unitati de informatica. Deci inginerul de sistem era scos din grila invatamant dar acest fapt a fost reglementat printr-un ordin ca si functii conexe in invatamant. Problema trebuia pusa dupa parerea mea ca pe Legea 153 eu trebuia sa trec ca si functie la informatician – analist programator dar sa raman ca analist programator.
Inspectoratul scolar si conducerea scolii vine si invoca acum faptul ca din 2011 eu nu sunt incadrata legal ca ministerul a scos din functii analist programator a ramas ca si functii didactice auxiliare doar informaticianul, (normativul pentru incadrarea personalului didactic auxiliar si nedidatic din 1999 nu este abrogat), nu se intelege ca ramane in vigoare? Daca eu sunt ilegal incadrata pe postul de analist programator din 2011 si pana in prezent de ce nu s-au sesizat pana acum ? Atunci cand mi-am depus dosar pentru gradatie de merit erau la conducerea Inspectoratului Scolar, atunci cand mi-au emis decizii de participare in comisiile de bacalaureat?
Poate sa ma oblige sa semnez un act aditional la contractul de munca acum in care sa scrie ca functie informatician, analist programator dar sa ma treaca la salariu de informatician? Daca eu am fost analist programator – inginer de sistem? Teoretic eu trebuie sa raman cu salariul de analist, dar ei acum se folosesc de Legea 1/2011 ca sa-mi inchida gura si nu cred ca e corect.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 29 Mai 2018
Nu va poate obliga sa semnati actul aditional ... Nesemnarea actului aditional poate influenta atitudinea angajatorului fata de dvs, acesta va va sicana in activitatea dvs si astfel incat sa fiti obligat sa va dati demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informaticienii - personal didactic auxiliar... johnny_b johnny_b Buna ziua! Intrebarile mele se refera la cadrul legislativ si la actele normative in vigoare ce reglementeaza (cu mari ambiguitati si echivocuri) ... (vezi toată discuția)
Pot ocupa postul de inginer de sistem/analist programato in invatamant? elenae elenae Va rog sa ma lamuriti daca puteti in aceasta problema: sunt analist programator ajutor la un grup scolar mentionez ca am facut un curs de analist programator, ... (vezi toată discuția)
Studii superioare la buget camitv camitv Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate transforma postul de ajutor analist programator in economist cu studii superioare si daca da as dori si legea ... (vezi toată discuția)