avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de cresterea copiluiu pentru barbati sau cum ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de cresterea copiluiu pentru barbati sau cum se numeste.....

buna ziua
1 -as vrea sa stiu si eu eu daca eu ca barbat pot beneficia de concediu de cresterea copilului timp de 2 ani.sotia nu a lucrat nici unde in ultimul an, dar eu sunt angajat din 24 martie 2007 cu toate cotizatiile la zi.intreb acest lucru deoarece am auzit ca nu beneficiez de acest concediu daca decat unul din parinti lucreaza.
2 -daca mi-am luat tot concediul de odihna mai pot beneficia de acest concediu?
3 - ce drepturi mai am si ce bani mai pot primi de la stat pentru nastere?
4 - cam cat as pierde la salariu daca intru in concediu de cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 13:11, 3 Noiembrie 2009
CIM?! adica?
iar in legatura cu salariul ati putea sa imi spuneti cam cat as pierde?
CIM = contract individual de munca se suspenda. Nu stiu cat puteti pierde la salariu dar de ce vreti sa pierdeti daca de copil are mamica grija ca tot nu are loc de munca?
Nu contest dreptul parintilor dar...
Din punctul meu de vedere legea a fost data pentru a da posibilitatea unuia dintre parintii ocupati cu un job, sa poata sta alaturi de copil. Nu de acum am observat in lege ca desi un parinte nu are un job si deci poate sta cu copilul, celalat solicita CIC si are dreptul conform legii. Cunosc caz cand tatal salariat si-a luat CIC si a plecat la munca in Spania.
Parintii au dreptul la CIC dar legiuitorul, desi MMSSF este platitorul, a uitat de controlul modului in care parintele este alaturi de copil sau se ocupa de altceva.
Buna intrebarea:
concediu de cresterea copilului, pentru barbati sau cum se numeste...
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
pentru ca vreau sa fiu si eu langa copilul meu si sa il vad cum creste.ce documente ar trebui sa fac sau care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii urmez pentru a beneficia de acest concediu.
si o intrebare care nu ar avea legatura cu subiectul.din 1 ianuarie intra in viguare legea unica de salarizare?
1 Cititi OU nr. 148 din 3 noiembrie 2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, in special art 8 si 9 (ca sa postez ocupa spatiu mare).
2 Nu stiu la aceasta data.
multumesc enorm de mult

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie 2013 pentru cic 3 ani probleme medicale robermar robermar Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele: beneficiez de indemnizatie crestere copil pana la varsta de 3 ani pt probleme medicale. Copilul implineste 2 ani in 6 ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic anca13 anca13 buna ziua. o persoana aflata in CIC, doreste sa revina la serviciu. angajatorul este obligat sa o primeasca? exista o perioada minima de timp in care ... (vezi toată discuția)
Sarcina si concediu fara plata emy79 emy79 X-( sunt in concediu fara plata dupa cei doi ani de crestere copil ,problema este ca sunt iar insarcinata si as dori sa stiu daca fiind in concediu fara plata ... (vezi toată discuția)