avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lamurire plata comisione bancare la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lamurire plata comisione bancare la intretinere

Buna ziua,

Am si eu o mica nelamurire: de cateva luni fac plata intretinerii dintr-un cont unde nu mi se opreste comision, pana aici toate bune si frumoase ca nu trebuie sa mai stau la rand sa imi platesc intretinerea dar, dupa a 2 a plata am observat in nota de plata de la Dl. Administrator ca imi apar 2 comisioane unul pe care il plateste toti locatarii reprezentand comision de administrare si altul pe care il platesc doar eu.
As dori sa stiu daca sunt obligat sa platesc acest comision care este si mai mare bineinteles si nu ii vad sensul deoarece cum am mentionat mai sus la mine aceste transferuri sunt gratuite, in schimb ma taxeaza pe mine pentru ce mai exact?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: daniel-mircea , utilizator 23:05, 3 Iunie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va taxeaza pentru comisionul pe care-l plateste asociatia.Spuneti-i sa va scada de la plata chitantelor,pentru ca nu le folositi, de la plata salariului casierului (daca aveti) pentru ca nu beneficiati de serviciile acestuia, de lumina consumata la caserie....
Asociatia de proprietari este obligata sa achite la fiecare ridicare de suma comision bancar pentru operatiile aferente ridicarii sumelor periodic depuse de dv in cont pentru plata intretinere lunara
ok, multumesc de raspuns. Daca ii cer sa ma scada de la plata chitantelor, salariului casierului, lumina din casierie ......etc, eu cum imi pot da seama ca face acest lucru?

Cu respect!
ok, acest lucru il stiam si eu, dar de ce sunt obligat sa le platesc, este ca si cum m-as "scarpina invers", in cazul acesta nu vad beneficiul platii in cont, cel putin din partea Administratorului pentru ca mie ca si platitor nu imi opreste nimic banca si ma trezesc ca imi opreste dincolo.
Ultima modificare: Marți, 29 Mai 2018
Paul2017, utilizator
Pentru inceput,contestati listele de intretinere, in termen de 10 zile de la afisare,in scris,in 2 exemplare, si sa va semneze ca a primit.Contestatia o faceti catre presedinte.Sa va dea nr de inregistrare.In contestatie scrieti faptul ca va opreste comisionul bancar si cereti sa va scada de la celelalte.

Alte discuții în legătură

Impartirea cheltuielilor pe proprietari, la plata intretinerii prin ordin de plata latka latka Care sunt cheltuielile legate de contul bancar al unei asociatii ( in principiu m-ar interesa in mod specific la CEC Bank) si cum imparte cheltuielile pe ... (vezi toată discuția)
Comision bancar marianionescu1 marianionescu1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata ... (vezi toată discuția)
Cine suporta comisioanele pt.incasarea intretinerii prin banca? carmenbn carmenbn O parte dintre proprietarii din asociatie platesc intretinerea prin banca.Cui se repartizeaza comisioanele bancare care se retin pt.aceste incasari,tuturor ... (vezi toată discuția)