avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comision bancar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comision bancar

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cine trebuie sa platesca comisionul aferent de depunere si de incasare, in cazul in care un proprietar face plata online?

Multumesc,:)
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 07:25, 30 Iunie 2023
Proprietarul.
El alege sa se foloseasca de aceasta facilitate care costa acel comision.
in baza carei legi?
ma puteti ajuta? multumesc,

Asta inseamna ca daca :
EX: intretinerea este 100 lei,
com bancar de incasare (al asoc) este de 1 leU
prop depune 100 lei in cont, iar din acestia mai raman 99 lei....va ramane cu o restanta de 1 leu, nu?
Nu, intretinerea este 100 si achita 100 ii scadeti cei 100 lei, iar in urmatoarea lista ii treceti comisionul.
Ei, nu chiar asa, operatiunea se face instant, iar proprietarii trebuie instiintati dinainte ca acest comision pe care banca il incaseaza la depunerea la ghiseu il vor suporta ei, fie la ghiseu in momentul platii, fie se va inregistra ca restanta la intretinere daca nu-l plateste la ghiseu sau comision platit la transfer interbancar. La unele banci se poarta chiar si comisionul intrabancar.

Exemplu:
- intretinerea este 100 lei;
- daca comisionul de depunere este 1 leu, atunci la ghiseu va plati 101 lei, din care banca isi trage comisionul, iar de depus in contul asociatiei raman curat 100 lei. Si proprietarul nu va avea restanta, dar a platit pe loc comisionul;
- daca plateste 100 lei, banca isi va trage 1 leu comisionul ei si raman pentru contul asociatiei 99 lei. Atat se va inscrie in document ca a achitat din intretinere pentru ca numai 99 lei au intrat in contul asociatiei si....deci va avea o restanta de 1 leu. Restanta pura fara nicio complicatie ulterioara.

Administratorul trebuie sa-i consemneze ca plata a intretinerii exact cati bani intra in contul asociatiei deoarece in extrasul de cont nu se semnaleaza nicaieri comisionul platit de depunator. Acel comision il vede depunatorul in contul lui personal, in extras sau daca are internet banking isi poate vizualiza contul.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
elga50, moderator
Nu vreau sa va contrazic, dar eu asa inregistrez comisionul, proprietarul care imi achita cotele pentru luna aprilie poate sa faca acest lucru incepand cu cu data de 20 mai, atunci aceasta operatiune, atat plata intretinerii cat si comisionul apar in luna mai, deci atunci imi apare si in extrasul bancii si in balanta, eu nu pot sa scad in lista de intretinere a lunii aprilie fiind cheltuiala pe mai il pun in lista lunii mai.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli administrative lunare ale asociatiei de proprietari carol39 carol39 Buna ziua. Asociatia de proprietari de care apartin refuza sa imi dea personal raspunsurile la adresele si contestatiile pe care le fac. Le trimite prin ... (vezi toată discuția)
Comisioane banca incasari si plati (asociatie proprietari) Almaris Almaris Am o nelamurire legata de comisioanele percepute de banca la care asociatia are deschis cont. Mai exact modul de repartizare a acestora pe lista de plata. ... (vezi toată discuția)
Plati catre radet doru barbu doru barbu Asociatia de locatari are cont curent in BCR.Plata facturilor RADET se face prin BCR si numai prin BCR( pe factura scrie contul asociatiei la BCR).Ce trebuie ... (vezi toată discuția)