avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dizolvare și lichidare voluntară SRL. Cum se ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dizolvare și lichidare voluntară SRL. Cum se rezolvă situația între asociați?

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie;
Societatea la care lucrez urmeaza sa se dizolve cu lichidare voluntara.
Intrebarile sunt urmatoarele :
1. se pot distribui catre asociati garantiile de buna executie , de la un contract care urmeaza sa se incaseze peste doi ani,
2. utilajele si autoturismele din srl , s-a hotarat sa fie distribuite catre unul din asociati, care doreste sa deschida o noua societare , in acest caz trebuie evaluate sau nu,
Mentionez ca este microintreprindere, si are doi asociati.
Multumesc,
Felicia
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 19:39, 3 Iunie 2018
In cazul dizolvarii, trebuie facuta o "balanta pe zero", adica toate bunurile se evalueaza in bani, se platesc taxele aferente iar ceea ce ramane se imparte intre asociati ca dividende in proportia indicata de actul constitutiv. In ceea ce priveste autoturismele acestea pot fi pretuite la valoarea ramasa neamortizata dar nu mai putin ca valoarea unui cupon Rabla. Daca asociatii nu se inteleg asupra valorii bunurilor de impartit, atunci acestea se valorifica catre terti la pretul pietei si banii se impart.
Multumesc.
Autoturismele si utilajele sunt amortizate integral.
Asociatii s-au inteles intre ei de aceea nu se angajeaza licidator.
Buna ziua "ratfelicia' .

1. Referitor la "garantiile de buna executie" , in contractul incheiat cu "beneficiarul lucrarii", cine este mentionat pentru "plata/incasarea finala" ?
Presupun ca plata valorii respective se va efectua prin banca. Sau, nu ?
Ce prevede contractul ?
Cumva societatea comerciala care "urmeaza sa se dizolve cu lichidare voluntara" ?

2. Facandu-se vorbire despre "un contract care urmeaza sa se incaseze peste doi ani", respectiva "microintreprindere", dupa trecerea acestui interval de timp, va mai exista ca si persoana juridica ?

3. Solutii pertinente se pot detalia..
Este posibila continuarea discutiei pe acest forum/site.


Atata timp cat nu exista un document de receptie a lucrarii/serviciului, pentru care s-a depus garantia este evident ca aceasta se face venit pentru beneficiar. Garantia de buna executie, asigura beneficiarul ca lucrarea/serviciul se executa in parametrii contractati si pe durata contractata. Deci este clar ca, daca lucrarea/serviciul era in totalitate finalizat, conform contract, aceasta problema nu se punea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilzovare voluntara societate Erwin Erwin Buna ziua. Pentru dizolvarea voluntara a unei societati cu asociat unic, fara datorii, fara creditori... am efectuat prima etapa, in sensul ca am publicat ... (vezi toată discuția)
Bilant nedepus la registrul comertului drov drov Buna seara, Intrebarea mea este urmatoarea:Daca nu am depus bilantul pentru anul 2008 la Registrul Comertului si acum am primit o citatie sa ma prezint in ... (vezi toată discuția)
Taxa imposibila de mediu pt masina amortizata pe firma care nu mai are activitate pavelb pavelb Am o intrebare pt cine poate sa raspunda, sa va spun problema: 1. Am o masina pe firma total amortizata. 2. Nimeni nu mi-o cumpara pt ca este anul de ... (vezi toată discuția)