avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Gratuitate pe tren pt stundenti
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Gratuitate pe tren pt stundenti

Buna ziua,
Am și eu o nelumurire cu privirea la acordarea gratuității pe tren pentru studenți. Mai exact o persoană nu a reușit să termine studiile în ultimii ani de facultate. S-a înscris din nou în an suplimentar (plătind taxa, etc). A mers azi la secretariatul facultății să ceară informații cu privire la gratuitatea pe tren dar de acolo i s-a spus că nu are dreptul pentru ca este an suplimentar. Nu am reușit niciunde sa găsesc aceasta informație, cum că dacă este un an suplimentar nu are dreptul la beneficiile unui student in an normal. În lege de specifica "studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență- licența, master, doctorat.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Silentios1 , utilizator 00:21, 2 Iunie 2018
Atât timp cât are legitimația de student vizată și buletinul, poate beneficia de gratuitate la transport. Recomand să încerce cu actele necesare la casa de bilete din gară.

"Potrivit Legii nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanţării învăţământului, toţi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat) în cadrul instituţiilor acreditate de stat, indiferent de vârstă, vor putea merge gratis cu trenul." (adevarul.ro)
Pe lângă legitimația de student mai există și o legitimație de student pentru reducere transport. Pe aia nu vor sa i-o vizeze.
De ce este refuzată vizarea legitimației?


Bazil Micu a scris:

De ce este refuzată vizarea legitimației?


Pentru că nu ar avea drept la gratuitate , ea fiind in an suplimentar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport gratuit cfr loredana17apr loredana17apr Bună seara! Sunt studenta in anul II la Facultatea de drept din cadrul Universității din Pitești. În anul universitar 2016/2017 am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg ordonanta guvernului nr. 10/2009 crystynuta 2 crystynuta 2 Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am ales categoria potrivita, dar ma simt putin frustrata si nu stiu ce categorie ar fi trebuit sa aleg, potrivita situatiei in ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in legatura cu dreptul la transport feroviar gratuit pentru studentii cu varsta de peste 26 de ani? EgmondDulman EgmondDulman Inteleg ca legea Educatiei Nationale a fost actualizata in august 2017, tocmai ca sa se introduca o exceptie si ca orice student sa aiba astfel parte de ... (vezi toată discuția)