avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

un unchi al meu a decedat in urma cu 2 ani , avea un frate mort (tatal meu), inca un frate in viata si sotia in viata . Nu avea niciun copil. Intre timp fratele a decedat la cateva luni dupa, iar sotia dupa 2 ani (aceasta avand o fiica din prima casatorie). Cui revine acum mostenirea si in ce proportii ? (pana la data actuala nu s-a facut succesiuea) Multumesc1
Cel mai recent răspuns: VILIZI , utilizator 00:10, 5 Iunie 2018
Fratele care a decedat, a avut copii?
Buna ziua,
Bunuri realizate cu sotia:
- fratii defunctului (reprezentati direct sau prin reprezentare) impart 1/4 din INTREG
- sotia primeste 3/4 (1/2 al sotiei si 1/2 din 1/2 mostenire)
Bunuri proprii ale defunctului
-fratii impart 3/4
- sotia 1/4
Da .
Multumesc! Dar daca sotia a decedat,copilul acesteia din prima casatorie mai are dreptul la ceea ce ar fi avut dreptul sotiia? Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenitorii unchiului sunt:
- dvs, ca nepot de frate predecedat 1/4
- fratele unchiului, care la acel moment era în viața 1/4
- soția 1/2.

Dacă unchiul a avut doar bunuri proprii, cotele de mai sus se calculează la intreg.
Dacă unchiul a avut bunuri comune cu soția, cotele se raportează la jumătatea unchiului, adica:
- dvs 1/8
- fratele unchiului 1/8
- soția 1/4, la care se adaugă jumătatea ei, însemnând in total 3/4.

Mai departe trebuie dezbătută încă 2 mosteniri.
A fratelui unchiului, urmând ca acei 1/4 (sau 1/8 dupa caz) să fie moșteniti de copilul acestuia și succesiunea soției, cota ei fiind moștenită de fiica, prin retransmitere.

Alte discuții în legătură

Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, ... mateidonea mateidonea Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, sper sa ma ajutati. Unchiul meu (fratele mamei) a decedat recent si a carui sotie a decedat cu ... (vezi toată discuția)
Copiii vitregi intra la mostenire? Adr1978 Adr1978 Buna ziua. Am dori sa facem mostenirea dupa unchiul meu ( fratele mamei ) care a decedat, a fost casatorit, nu a avut urmasi. Doamna cu care a fist casatorit ... (vezi toată discuția)