avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama a împărțit banii obținuți din vânzarea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama a împărțit banii obținuți din vânzarea unui imobil între sora mea și mine. Acum sora mă amenință că va aduce martori ca să-mi anuleze contractul de vânzare-cumpărare și sa-mi ia casa. Există această posibilitate?

Buna dimineata, in 2014 mama a vândut casa(sora mea a fost violenta cu ea si a constrans-o sa facă acest gest)din suma respectiva mi-a dat si mie jumătate si am cumpărat un alt imobil direct pe numele meu fără clauza de intretinere, sora mea a cheltuit banii si acum a venit peste mine spunând sa o ajut sa stea doua săptămâni si apoi pleacă, dupa o saptamana a devenit violenta cu mine, am chemat politia si am depus si un ordin de protectie, ordin ce a fost respins deoarece mama a fost citata ca si martor si a declarat ca si ea este copilul ei(mama mea are din anul 2016 certificat de handicap pentru ca suferă de dementa senila) in tot acest timp eu am avut grija de ea si nu-si mai aduce aminte nimic din cele întâmplate acum 4 ani. Acum sora mea ma ameninta ca va aduce martori ca sa -mi anuleze contractul de vânzare cumparare si sa-mi ia casa. Exista aceasta posibilitate? Are vreo sansa in instanta? Acum sta la mine si nu o pot da afara din casa pentru ca cică suntem rude si ca a venit la mama...eu plătesc toate cheltuielile, mama având pensia mica, mentionez ca nici una dintre ele nu are mutatia la mine. Va mai întreb cum pot sa o evacuez pe sora mea, o fire violenta si ea sta la mine si eu a trebuit sa părăsesc locuinta, am doua plângeri la politie dar nu ma pot întoarce acasa pentru ca ma tem pentru viata mea. Va multumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 02:13, 5 Iunie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru răspuns, de mama nici nu poate fi vorba sa o dau afara, nu sunt de acord nici sa o duc la un azil, am încercat in instanta sa o evacuez si sa-i pun si interdictie deoarece n-a amenintat cu moartea dar cererea mi-a fost respinsa. Îmi voi angaja un avocat si voi merge iar in instanta numai ca va fi de durata si ea va sta in continuare acolo si toate cheltuielile le plătesc eu.
De ce nu o luati de guler sa o scoateti afara din casa pe sora dumneavoastra?
Chiar ruda de gradul 1 fiind, nu vad de ce aveti obligatia legala de a o primi in casa dumneavoastra, daca nu doriti acest lucru.
Cu un drum, schimbati si incuietorile (presupun ca i-ati dat cheie, si sunt slabe sanse sa v-o recuperati).
Cat despre datul in judecata... cand o dati afara, spuneti-ii si ca judecatoria e a doua strada, la stanga....
La mine in casa vine in vizita cine vreau eu. Daca nu il mai vreau, intai il rog frumos sa plece, apoi il arunc afara chiar cu forta. Sunteti proprietara. Ii inchideti usa si pa, nu are decat sa urle pe afara. Daca face scandal vecinii vor suna la 112 si va fi amendata.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare intre tata si fiica Cristian Darie Cristian Darie Buna seara, as dori si eu cateva lamuriri in legatura cu un act de vanzare cumparare ( suma este trecuta in contract) a unei case intre tatal meu si sora mea - ... (vezi toată discuția)
Cum sa-l scot pe fratele meu din casa? monika78 monika78 Buna ziua Am un frate care 35 ani care nu lucreaza si sta numai baut si mai noua a adus si pe o doamna in casa care este ( saraca cu duhul ), eu vreau sa l ... (vezi toată discuția)
Cineva stă cu forța în casa mea. cum îl dau afară? alexandraalic alexandraalic Sunt majora, necasatorita, fara copii. Am apartament in Iasi care este numai al meu, in acte, prin donatie prin succesiune, fara drept de revocare. Taicameu, ... (vezi toată discuția)