avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare cumparare intre tata si fiica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare cumparare intre tata si fiica

Buna seara, as dori si eu cateva lamuriri in legatura cu un act de vanzare cumparare ( suma este trecuta in contract) a unei case intre tatal meu si sora mea - cu drept de habitatie pana la moarte a tatalui meu, al mamei mele si al subsemnatului in acea locuinta.
Actul a fost conceput si semnat in 2014, iar in prezent tatal meu incearca sa o dea pe mama afara din casa ( a schimbat incuietorile de la intrare) iar pe mine ma ameninta cu evacurea deoarece eu nu locuiesc la acea adresa fiind stabilit in strainatate.
Va rog frumos daca se poate sa ma sfatuiti ce optinui am sau ce optiuni are sora mea - ea fiind cea care a cumparat casa.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:20, 13 Iunie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca este violent mama si sora dumneavoastra vor solicita prin instanta un ordin de protectie cu evacuare.
Unde se muta ... e treaba lui daca nu stie sa se comporte.
Multumesc frumos pentru raspuns...momentan mama locuieste cu sora mea in Sibiu unde sora mea mai are o casa...tata a intentat divort si sunt in asteptarea hotararii judecatoresti. Mama a preferat sa plece din locuinta deoarece tatal meu vorbeste fff urat la adresa ei si gaseste motiv de cearta din orice.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si aici s-a terminat totul.. tatal va sta in casa aia pana va crapa si restul o sa stati pe afara.. actul ala pe care l-ati semnat e inutil, daca bunul era propriu al tatalui, si ramanea asa, situatia ar fi fost aceeasi. Tot tatal ar fi folosit exclusiv bunul, in final.
Va trebui sa asteptati sa crape el ca sa puteti folosi si voi casa.
Teoretic, toti adica dvs mama si tatal aveti dreptul de a folosi casa. insa nu puteti sta cu el chiar daca va intoarceti in casa aia..
Acest bun a fost dobandit in timpul casatoriei, nu era al tatalui meu dinaintea casatoriei...deci asa cum stiam ca spune legea...este un bun comun nu doar al tatalui meu. Si mama mea are acelasi drept sa foloseasca aceasta casa la fel ca si tatal meu. Nu se pune problema de a locui eu sau sora mea acolo acum, doar ca tatal meu nu vrea sa ii mai permita mamei mele sa locuiasca in acea casa.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Cristian Darie, utilizator
Daca nu vrea sa ii permita, poate fi obligat, insa nu cred ca e o solutie sa locuiasca impreuna pe termen lung. unul din ei va ceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte mostenire sssilvia sssilvia Buna ziua , am o intrebare , caut un raspuns , mama mea are o casa mostenita de la parinti ei cu act de vinzare cumparare dar pe jumatatea casei din 1995 si pe ... (vezi toată discuția)
Drept de habitatie mihaioro mihaioro Buna ziua,daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns cat mai clar in privinta problemei mele...acum cativa ani bunicul meu mi-a lasat un apartament (act de ... (vezi toată discuția)
Hotarare care tine loc de act autentic de vanzare-cumparare dinca_marian_eugen dinca_marian_eugen Buna ziua,anul trecut parintii mei mi-au vandut prin judecatorie un teren de 2600mp pe care erau construite o casa cu 2 camere si sala si un grajd,act in care ... (vezi toată discuția)