avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasirea domiciliului conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasirea domiciliului conjugal

In cadrul unei familii apar neintelegeri intre cei doi soti, iar sotia isi gaseste un loc de munca in afara granitelor si paraseste domiciliul conjugal fara sa intenteze divort...acest lucru poate sa ii dauneze la partaj in cazul in care, in tot acest timp sotul inainteaza actele pt divort in lipsa consoartei si fara acordul ei?
.acest lucru poate sa ii dauneze la partaj in cazul in care, in tot acest timp sotul inainteaza actele pt divort in lipsa consoartei si fara acordul ei?

Prezenta paratului in procesul de divort nu e una obligatorie
.
Asa incat, consider ca plecarea in strainatate va poate afecta , in sensul desfacerii casatoriei (totusi , in consideratia unor raporturi de familie defectuoase aceasta poate fi una intemeiata).

In schimb , lipsa dumneavoastra in acest moment nu are nicio influenta asupra impartelii (insa , daca veti dori o "cuantificare" corecta a cotei parti din dreptul de proprietate va trebui si dumneavoastra sa puneti la dispozitia instantei de judecata orice mijloc de proba, in vederea administrarii acestuia ).

Si, odata ce sotul dumneavoastra mentioneaza un capat accesoriu al cerere de chemare in judecata, privind partajarea bunurilor comune , in lipsa dumneavoastra, drepturile va pot fi lezate.Succes.

Ultima modificare: Luni, 2 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin neprezentare parat Incognitouser Incognitouser Buna ziua tuturor, Din nefericire eu si inca actuala mea sotie ne aflam in plina procedura de divort. Sotia ca reclamant iar eu in calitate de ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu? iulian_iul iulian_iul buna ziua.as dori si eu o mana de ajutor.parintii mei nu se inteleg de mai mult timp,dar nici nu se indura niciunul sa inceapa o actiune de divort.locuiesc ... (vezi toată discuția)
Divort simplu sau complicat? Daria8 Daria8 Buna ziua sotia mea este plecata de cativa ani in Spania, noi fiind in separatie. Vreau sa divortez, divortul fiind fara partaj si fara sa cer custodia ... (vezi toată discuția)