avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburarea linistii publice - muzica la intensitate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburarea linistii publice - muzica la intensitate foarte mare

In conformitate cu legea cu privire la tulburarea linistii publice - republicata in 2014 , inteleg ca acum legea este mult mai blanda - cu privire la intervalul orar in care sunt interzise zgomotele ce pot deranja locatarii dar....
la capitolul contraventii , am observat ca ...
organizarea de petreceri in aer liber ....etc.... , in mediul urban - se pedepseste cu amenda .
intrebarea mea este : se aplica doar pentru mediul urban? pai , ce facem cu zonele de case din jurul marilor orase ? cum interpretam legea?
cum ne protejam de cei care saptamanal se distreaza in aer liber - in curtea lor - pe linistea vecinilor?

multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:14, 15 Mai 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legae nr. 61 din 27 septembrie 1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice :
Art.2
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
.......

26) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

27) organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;
......

Legea este aplicabilasiin situatia "alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe", altfel spus si pentru "zonele de case din jurul marilor orase".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce spune legea ordinii publice,, 61/1991care reglementeaza la ... VioletaGH VioletaGH Ce spune legea ordinii publice,, 61/1991care reglementeaza la art. 2,pct.25 și 27 (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice in mediul rural mihaela1964 mihaela1964 Legile referitoare la linistea publica se aplica si in mediul rural, aici ne confruntam cu adevarate torturi psihologice din partea unora care dau muzica ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice georgefatu georgefatu Locuiesc la casa. De ceva timp cativa vecini si-au facut un obicei de a se aduna la unul din ei si a chefui, pun muzica, fac galagie, strigate si alte zgomote. ... (vezi toată discuția)