avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este inselaciune si amenintare?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este inselaciune si amenintare?

Mama mea locuieste in casa parintilor decedati din anul 1994, pe care ea a suportat cheltuieli cu cei doi morti. Timp de 24 ani a platit taxe si impozite la primarie, a ingrijit casa.
Mama mai are un frate si o sora, fratele ei a spus ca nu are pretentii la nimic, iar sora ei a vrut sa primeasca 1 h teren, insa avea drept la 0.5h.
A inceput cu amenintari ca o sa vrea jumatate din casa sau ca o pune in vanzare. A presat pe mama pana a vandut 1 h cu 30000 lei.
Am pus sa semneze declaratie pe propie raspundere ca a primit suma de bani solicitata, si ca va finanta si sprijini toate demersurile la succesiune pana la finalizare (costul succesiunii este de 1200-1600 lei)
Sora mamei mele a impartit o parte din bani cu fratele ei si acum fratele mamei cere si el parte din locul de casa. Cu privire la declaratia pe propie raspundere luata la sora mamei, aceasta spune ca nu a inteles.
Oare pentru 30.000 lei a stiut doar sa semneze?
Este inselaciune ca a primit bani si ca a mintit ca se rezolva la succesiune si ca va sprijini si acum a uitat promisiunea?
Va multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă vroia sa nu împartă trebuia sa apeleze la avocat.
Dacă avea avocat bun rămânea ea cu tot.

Acum lucrurile sunt foarte încurcate si probabil ca ei își vor primi partea prevăzute de lege.
Am facut eu pe calculator declaratie si a semnat ca martor cel care a cumparat terenul
Domnule avocat, din tot ce am scris aici, mama a fost pacalita de sora ei sa vanda hectarul in care dupa ce a luat banii a venit cu alte pretentii. Prin minciuna a optinut 30.000 lei, intra fapta in incidenta legii penale a infractiunii de inselaciune, sau abuzul de incredere?
Mai mentionez ca prin amenintare a determinat pe mama sa isi vanda hectarul si sa ii dea banii.
Pre contractul de vanzare cumparare la notar, poate fi atacat pentru recuperarea hectarului de teren agricol?
Multumesc pentru raspunsul anterior!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă vroia sa nu împartă trebuia sa apeleze la avocat.
Dacă avea avocat bun rămânea ea cu tot.

Acum lucrurile sunt foarte încurcate si probabil ca ei își vor primi partea prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un teren cedat doar verbal, contra unei sume de bani, de către așa-zisul cumpărător? flori54 flori54 Buna ziua! Pe perioada vietii mamei,,sora mea mi-a dat niste bani, contravaloarea unui hectar de tren extravilan si m.a pus sa semnez o declaratie in care era ... (vezi toată discuția)
Probare cu martori a cheltuielilor ? Yull Yull Pe scurt: in urma decesului mamei mele, noi (adica eu, fratele meu si sora mea) trebuie sa impartim un apartament (valorand, pe piata locala maximum 20.000 ... (vezi toată discuția)
O dezbatere a mostenirea itescu itescu Buna ziua,ma numesc Andreea si as vrea sa-mi spuneti si mie ce drept imi revine dintr-o mostenire lasata de bunica mea.Este un apartament cu 4 camere care ... (vezi toată discuția)