avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... nerespectare obligatii \"contractuale\"
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

nerespectare obligatii "contractuale"

Buna ziua!
Am dat unei I.I. niste bani pentru realizarea unui acoperit pe balconul apartamentului meu, aflat la ultimul etaj al blocului. Desi nu avem un contract scris si nici o facura, am inregistrari telefonice cu acesta recunoscand faptul ca a luat bani si promitand ca va veni. ceea ce ma intereseaza, vrand sa-l dau in judecata, este legea care reglementeaza contractele de prestari servicii de acest gen si pedepsele nerespectarii obligatiilor contractuale. Multumesc!
Nu aveti nicio sansa cu parere de rau. Pe viitor faceti contract
Se poate dovedi contractul dar este complicat.
Pentru nerespectarea obligațiilor contractuale nu exista pedepse penale.

Puteti incerca o plângere la poliție daca este cunoscut ca da te pe si este tepar de meserie.
E posibil ca politia sa il stie.
Ultima modificare: Luni, 4 Iunie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu ma interesează sa fie sancționat penal. Cred ca dovada existentei contractului reiese din conversație. Vreau sa fac o cerere de chemare în judecată, dar nu știu exact care e legea pe care trebuie sa o menționez. Asta speram sa aflu de aici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura varianta la prima vedere este o plangere penala pentru inselaciune.Pt a se retine o eventuala raspundere contractuala trebuie sa existe un contract.Actiunile nu se fac dupa ureche am auzit eu sau cred eu ,mergeti la un av pt o consultatie pt a vedea daca exista alte solutii.
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Plangere penala pentru inselaciune a fost si prima mea varianta, dar politistul mi-a spus ca din punctul lui de vedere aici e vorba despre un contract nerespectat si mi-a sugerat sa-l dau in judecata. Totusi cred ca am sa depun o plangere penala atat la politie cat si la parchet, asa am inteles ca se face, iar politistul este obligat sa cerceteze.

Alte discuții în legătură

Amenintari handsu handsu In cazul in care un chirias solicita proprietarului respectarea clauzelor contractului de inchiriere semnat de ambele parti in comun acord ,care contine ... (vezi toată discuția)
Filmare cu camera ascunsa buna ziua, daca o persoana filmeaza ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu filmare cu camera ascunsa Buna ziua, daca o persoana filmeaza pe ascuns cu telefonul mobil, inregistrand o conversatie cu personalul unui azil, inregistrare ... (vezi toată discuția)
Proces impotriva chiriasilor zgomotosi / proprietarului renton renton Buna ziua, Am cumparat acum 6 luni un apartament. Imediat ce ne-am mutat, am observat ca vecinii nostri de deasupra, sunt fiinte nocturne, dorm ziua, iar ... (vezi toată discuția)