avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... folosire autoturism dupa vanzare pe numele ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

folosire autoturism dupa vanzare pe numele vanzatorului (neinscriere)

Buna ziua!
Am vandut autoturismul acum 3 ani si dupa ce am facut contractul de vanzare, l-am scos de la Finante/impozit de pe numele meu.
Acum cateva zile am primit telefon de la cumparator ca ar dori sa plateasca impozitul pe cei 3 ani pentru masina.
Foarte surprins i-am zis ca nu e necesar pentru ca, asa cum era normal, dupa vanzare, l-am scos de pe numele meu.
Asa am aflat ca cumparatorul a mentinut masina pe numele meu si a facut asigurarea si verificarea tehnica tot pe numele meu.
De pe internet, am vazut chiar ca a avut si un accident/incident rezolvat cu asigurarea pe numele meu. Ma intreb cum a putut face asta fara ca eu sa fiu prezent...
Cum as putea sa-l opresc sa foloseasca in fals asigurarea si masina pe numele meu si cum as putea sa-l actionez in judecata pentru malusul creeat pe asigurarea mea?

multumesc
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 21:59, 5 Iunie 2018
Buna ziua,

1. Norma RCA - Art. 31:
(5) Dacă la momentul producerii evenimentului vehiculul este însuşit şi utilizat fără acordul proprietarului şi acest lucru este sesizat în scris poliţiei, coeficientul din sistemul bonus-malus al asiguratului este neafectat.

Este important de stiut daca la data vanzarii - cumpararii ati facut mentiunea de instrainare pe certificatul de inmatriculare si daca i-ati dat sau nu polita de asigurare.

2. Legea RCA:

Art. 6: Contractul RCA
(2) Asigurătorii RCA solicită informaţiile necesare pentru evaluarea riscului, conform propriilor criterii stabilite în tariful de primă şi verifică corectitudinea informaţiilor privind datele de identificare şi tehnice ale vehiculului, datele proprietarului/utilizatorului acestuia.

Va puteti adresa la politie, asigurator si/sau sesizare la ASF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca: cum se poate regla clasa bonus malus imediat după vânzarea unei mașini? cumpărătorul autoturismului meu a produs o daună iar eu am aflat doar când am fost afectat VC-tin VC-tin Buna ziua,cum se poate regla clasa bonus malus daca in urma vanzarii unui vehicul cumparatorul a produs o dauna iar eu am aflat deabea dupa un an si doua luni ... (vezi toată discuția)
art.66 din norma asf nr.23/2014 Laurentiu_29 Laurentiu_29 Buna ziua, Pana anul trecut am fost posesorul unui autoturism care l-am folosit din 2005 pana in octombrie 2015, pentru care am platit polita RCA constant si ... (vezi toată discuția)
Rca pe numele meu, sofer alta persoana. cine este penalizat la rca? ionica86 ionica86 Buna ziua! De curand (doua saptamani) o persoana a facut accident cu masina mea, a incheiat cu celalalt sofer o \"amiabila\" si i-a dat acestuia asigurarea ... (vezi toată discuția)