avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită NU mai vreau sa mai platesc....
Discuție deschisă în Executare silită

NU mai vreau sa mai platesc....

nu vreau sa mai platesc chiria ..la un spatiu comercial.. situat in ograda propietarului!
am 2000 mii de motive sa abandonez ideea de a mai fi corect si a mai respecta clauzele contractuale..in "cotetul" cu pricina propietarul vindea fructe si legume..butiq de cartier..nemaiavand finanze a inkiriat prostului de mine pe o suma frumusica..mi am platit chiria ca un baiat constiincios pana acum k nu mai pot.. de 6 luni de zile propietarul si a deskis si el la 2 m butiq fiind vorba intre noi de "zero"concurenza..consider o lupta neloiala.
problema este k nu mai dorescsa mi platesc chiria pana la expirarea contractului fiidca mi a adus o scadere financiara de 400% ..neplatind chiria pana la expirarea contractului imi acopera paguba..din cauza neloialitatii am datorii catre furnizori si banci..doresc sa aflu cat de repede ma poate evacua cu o hotarare judecatoreasca si inrevocabila si daca are dreptul sa mi puna lacat pe poarta de aces spre magazin..
pls help me ca nu mai am somn noapte am familie si copil banci si furnizori pe capul meu..nici nu mai am curajul sa mi deschid telefonul..va implor#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:19, 2 Noiembrie 2009
Daca am inteles bine, intre parti nu poate exista o solutie amiabila. De asemenea inteleg ca dvs. vreti sa reziliati contractul prin neplata chiriei insa vreti si sa stati cat mai mult in spatiu pana la obtinerea unei hotarari judecatoresti de evacuare.
Consecinte pentru neplata chiriei :
= obtinerea evacuarii in circa 3-4 luni daca stiti sa va aparati cum trebuie
= veti fi obligat si la plata chiriei pentru perioada in care ati folosit efectiv spatiul pana la evacuarea efectiva
= chiar daca nu e legal, va puteti trezi cu lacatul pe usa. Si roata se intoarce : va veti adresa justitiei dar pana la o hotarare, care va poate fi si defavorabila, eu va vad deja in faliment

Sfatul meu : mutati-va afacerea in alta parte cat de repede posibil.
Avand in vedere ca in fapt este vorba strict de interese pecuniare,din partea ambelor parti ,este de inteles lupta pentru suprematie ,practicata prin orice cai la limita legalului
Fata de eforturile pana in prezent manifestate este evident ca nu veti ajunge la intelegere amiabila si pentru a nu va ingreuna mai mult situatia financiara ,apreciez util si necesar adoptarea variantei rezilieri unilaterale a contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere blue_lion blue_lion Am facut un act aditional la un contract de inchiriere intre mine ca propietar si o societate commerciala. As vrea sa intreb daca societatea comerciala intra ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere ima2012 ima2012 Expun problema mea, in speranta ca voi primi ceva sfaturi din partea dvs. Sunt un PFA care a inchiriat un spatiu (contract inregistrat la ANAF) de la o ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere andriciflorin andriciflorin Acum un an si jumatate am inchiriat un spatiu pentru un restaurant. O casa veche si darapanata cu o curte maricica. Am investit peste 200.000 euro pentru ... (vezi toată discuția)