avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deducere personala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deducere personala

Buna ziua,
In cazul unui angajat divortat, care este obligat sa plateasca pensie alimentara si care nu are tutela asupra minorului, acesta din urma fiind incredintat mamei, angajatul mai beneficiaza de deducere personala? Mai ia minorul in intretinere?
Cel mai recent răspuns: andrei_70 , utilizator 12:36, 7 Iunie 2018
"Pentru copiii minori ai contribuabililor, suma reprezentând deducerea personală se atribuie fiecărui contribuabil în întreținerea căruia/cărora se află aceștia", este precizat la art. 77 alin (4) din Codul fiscal.
Nu beneficiaza de deducere pentru ca nu are copilul in intretinere, este obligat doar la plata pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala croberta croberta Poate un angajat sa beneficieze de deducere pt copilul minor care dupa divort a fost incredintat mamei ? Angajatul plateste pensie alimentara conform ... (vezi toată discuția)
Deducere pensie alimentara croberta croberta Poate un parinte sa beneficieze de deducere pentru un copil minor caruia i s-a stabilit o pensie alimentara mai mare de 300 lei ? (vezi toată discuția)
Deducere personala Fernando93 Fernando93 Buna ziua! Am o mare nelamurire. In cazul in care ambii soti lucreaza in aceeasi intreprindere si au una sau mai multe persoane in intretinere de ce nu pot ... (vezi toată discuția)