avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea conditiilor contractuale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea conditiilor contractuale

Buna ziua,

Am cateva probleme la serviciu, printre care:

1) intarzieri la plata salariului si a bonurilor de masa
2) pentru orele suplimentare nu primim bani, dar ni s-a zis ca se pot cumula si obtine zile de concediu de odihna. Este complet fals, pentru ca in momentul in care ceri fie si 4 h invoire, trebuie sa completezi o cerere de concediu, care se scade din zilele legale de CO.
4) Exista gentlemen's agreement cu alte companii si nu ai posibilitatea de a aplica pentru un job de la o companie cu care s-a incheiat acest agreement.
5) In momentul in care ceri drepturile, spui ceva ce nu iti convine, esti amenintat, santajat, ai parte de comportament discriminatoriu, ironii, lucrezi sub presiune, ti se aduc jigniri, etc.

Personal, ma afecteaza toate aceste puncte, iar pentru ultimul a fost nevoie sa apelez la un psiholog pentru a nu claca.

Exista o cale de a rezolva problemele acestea? Stiu ca sunt legi care ma protejeaza in sensul acesta si as vrea sa le stiu punctual, precum si sa primesc un sfat referitor la sitiatia de fata si ce pasi ar trebui sa urmez.


Multumesc,

Numai bine!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:50, 26 Iunie 2018
Puteti depune la ITM o sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data in care sa mentionati toate aspectele mentionate in discutia deschisa de dvs. Ar fi bine sa anexati documente care va sustin punctul de vedere. ITM va declansa o ancheta. Sesizarea se poate depune prin posta cu confirmare de primire.
Pentru cazuri de discriminare puteti sesiza Consiliul national pentru combaterea descriminarii, in scris cu nr. de inregistrare/ data. Este bine sa anexati documente care va sustin punctul de vedere. Se va declansa o ancheta. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Pentru consultul la psiholog, in mod logic, la dosarul dvs. medical existent la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale (examinare medicala la angajare si examinare medicala periodice conform prevederilor HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor) ar trebui sa se regaseasca consultatie, diagnostic si tratament.
Pentru pct. 4 presupun ca ati fost de acord si este prevazut in contractul individual de munca pe care l-ati semnat.
Nu, pentru punctul 4 nu este nimic de genul stipulat in contract, in niciun regulament. E o intelegere tacita.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Gentlemen's Agreement este de fapt "un acord, o intelegere verbala" care nu are ca urmare consecinte juridice, ci creeaza numai obligatii morale intre parti.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize medicale pentru soferi constantin laurentiu ilie constantin laurentiu ilie Buna ziua, La multi ani! Sunt sofer la o firma de transport international cu sediul in Brasov si anual trebuie sa reinoiesc avizele medicale.Firma niciodata nu ... (vezi toată discuția)
Analize medicina muncii invatamant Axus Axus Buna seara, Predau in 2 scoli si de anul acesta mi se cer examenul de medicina muncii si cel psihologic in original, in ambele scoli.Nu mi-au fost decontate ... (vezi toată discuția)