avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal cu descriere neconcludentă a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal cu descriere neconcludentă a contravenției. Știu că o descriere defectuoasă a faptei atrage nulitatea procesul verbal, este cazul și aici? În PV scrie că fapta săvârșită este prevăzută de articolul 142, litera c, din OUG 195/2002

Buna seara,
Am primit o contravenție cum că staționam neregulamentar pe un pod înspre o zona unde drumul se înfundă ( noapte, trafic complet inexistent la acea ora, mașina pe avarii ). Recunosc, nu aveam voie sa staționez pe pod dat fiind faptul că era noapte si traficul inexistent, dar nu am pus în pericol siguranța rutiera. Problema este că în procesul verbal, la descrierea faptei scrie așa: " A CONDUS autoturismul X cu numărul Y pe strada Z pe podul de la adresa mai sus menționată in mod voluntar....
Fapta savarsita este prevăzută de articolul 142 litera C din OUG 195/2002...
Bun, problema este: la descrierea faptei nu trebuia să scrie in mod explicit A staționat/ oprit sau orice altceva care sa ateste faptul că eu chiar staționam în acel loc ?
Prin "a condus" se intelege faptul că eram in trecere pe acel pod și nu că mă oprisem.
Știu că o descriere defectuoasă a faptei atrage nulitatea procesul verbal. Este cazul și aici?
Mulțumesc frumos pentru ajutor !!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: nick5roo , utilizator 08:51, 10 Iunie 2018
Daca ar fi vb de o nulitate relativa prin urmare va trebui sa faceti dovada ca prin lipsa descrierii complete a imprejurarilor vi s-a produs o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin anularea măsurii luate cu ocazia intocmirii procesului verbal contestat.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2018
ContSters82289, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am OUG 195/2002 reactualizat 2017. In acest act normativ nu exista art. 142. Agentul de politie v-a incadrat intr-un articol de lege inexistent. In procesul verbal trebuia sa se specifice ca oprirea voluntara pe poduri este interzisa in conformitate cu prevederile art. 142 lit. c din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002.
Depuneti in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul faptei o plangere contraventionala prin care solicitati anularea procesului verbal pe motivul ca ati fost sanctionat pe baza unui articol inexistent in OUG 195/2002.
ing. Ioan Ciobanu
Da, aveți dreptate. Trebuia specificat că, ați oprit/staționat, pe pod.
In plus, așa cum vi s-a spus, nu exista acel articol in lege.
Faceți contestație, pentru nulitate absolută.
Fapta nu exista.

Acolo nu spuneți că staționați .
Contestati faptul că, nu poți fi sancționat daca circuli pe un pod.
Plus că, nu exista acel articol.

[ link extern ] /
Eu am câștigat recent un proces cu poliția și am invocat art 16 din OG 2 /2001. În procesul verbal nu era trecut locul unde s-a făcut constatarea!
Succes
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se aplica, ordonanta sau regulamentul atunci cand sunt contradictorii? (stationare neregulamentara) ctincristi ctincristi Intr-un alt subiect mai vechi se mentiona: [quot] \"Regulament de aplicare OUG 195/2002 Art. 143. – Se interzice staţionarea voluntară a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea ... Mihai/2061 Mihai/2061 Buna ziua, am fost amendat cu 6×145=870 lei iar la descrierea faptei scrie ca am condus si la intersectie nu m-am incadrat corespunzator directiei de mers ... (vezi toată discuția)
Adaugare probe la dosar dumitreldd dumitreldd Pe data de 01 merg la tribunal pentru un proces impotriva IPJ in care contest un proces verbal de contraventie care s-a soldat cu retinerea permisului si ... (vezi toată discuția)