avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri comune dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri comune dupa casatorie

Buna ziua, am depus actele pentru casatorie , iar de acasa am stabilit ca vom alege ca bunurile sa fie separate, nu la comun. in momentul in care am ajuns sa depunem actele, ni s a spus ca avem nevoie de act notarial care trebuie depus chiar in acea zi ,pentru a alege aceasta optiune, motiv pentru care n,am avut de ales si am bifat ca bunurile sa fie la comun. Doamna care ne-a preluat actele , a spus ca bunurile dobandite inainte de casatori, vor ramane ale fiecaruia.
avand in vedere ca eu am dobandit inainte de casatorie, un imobil cu credit pe 30 de ani, unde eu, sunt unic proprietar, dar sotul meu este coplatitor fara drepturi , imobilul respectiv dupa casatorie este considerat bun comun?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:18, 8 Iunie 2018
Imobilul este bunul propriu al dvs.
Puteti încheia o convenție matrimonială de separație de bunuri și după încheierea căsătoriei, cu condiția să treacă cel puțin un an de la căsătorie.
În timp, va puteti răzgândi ori de câte ori doriti in privinta regimului matrimonial, însă nu mai devreme de 1 an de la ultima modificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Separație bunuri ingrid16 ingrid16 Buna ziua! Mai este de actualitate legea separației de bunuri? se poate aplica acum în timpul căsătoriei?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Nu înțeleg sensurile unor termeni dintr-un extras de carte funciară. ce poate însemna mai exact ,,convenție''? ContSters461754 ContSters461754 Bună dimineața,am o intrebare referitoare la un act de EXTRAS DE CARTE FUNCIARA in ceea ce privește o inșiruire de cuvinte cărora nu le găsesc in mod ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate IoanaTdr IoanaTdr Buna ziua, In prezent am un apartament pe numele meu, dobandit inainte de casatorie.Acum sunt casatorita de 5 ani si am dori sa vindem acest apartament si sa ... (vezi toată discuția)