avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Vă rog să imi daţi un sfat!
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Vă rog să imi daţi un sfat!

Bună!
Acum câţiva ani în urmă, cineva a intrat în PC meu şi m-a filmat cu propria mea cameră web după ce am ieşit de la duş, în timp ce mă îmbrăcam.
După acest fapt, a început să mă şantajeze cu acea filmare, eu copilă fiind atunci, (14 ani), crezându-l. A vrut să posteze acea filmare online, dacă nu mă dezbrăcam în faţa camerei web. Am procedat cum mi-a cerut, dar a continuat să mă şantajeze anual, chiar până în ziua de astâzi, acum împlinind 21 de ani. Am apelat la serviciile poliţiei, dar ei au tras de proces şi nu au făcut nimic până la urmă.
Acum un an băiatul mi-a cerut să ne întâlnim, cu gândul că nu o să mă mai caute. Ne-am întâlnit într-o seara, l-am văzut, mi-a zis numele lui şi câteva date personale, care nu ştiu dacă sunt adevărate, şi a încetat să mă caute până acum. În momentul de faţă nu ştiu cum să procedez, şi aş dori un sfat din partea dumnevoastră.
Mulţtumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 19:00, 11 Iunie 2018
fapta constituie infractiune ...Ideea este sa aveti curajul sa luati taurul de coarne si sa ii faceti flagrantul cand va santajeaza.....Lucrurile sunt mai complexe insa daca doriti mai multe detalii asupra actiunii contactati-ma in privat.

CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei
Art. 207

Şantajul

(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.


Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
DenisRif, utilizator
scrie-mi adresa de mail sa iti trimit ceva
.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2018
Carla111, utilizator
ok

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj elvirabt elvirabt Prin intermediul ONG-ului prietenei mele X, am aplicat ca parteneri ai ONG-ului A si am obtinut finantare. Presedinta ONG-ului A emite tot felul de pretentii ... (vezi toată discuția)
Santaj? Lex1988 Lex1988 Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. ... (vezi toată discuția)
Santaj si abuz. Pop Paul Pop Paul Buna, am si eu o problema, o fata de 15 ani santajeaza o multime de fete cu poze nud, prietena mea are o poza in costum de baie iar ea o tot santajeaza cu asta ... (vezi toată discuția)