avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract prestari servicii persoana fizica neautorizata
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract prestari servicii persoana fizica neautorizata

Buna seara, doresc sa inchiei un contract de prestari servicii intre mine (persoana fizica neautorizata) si o persoana juridica. Activitatea pe care o desfasor se incadreaza in totalitate la ceea ce legea numeste activitate independenta (indeplinesc cerintele pentru ca activitatea sa fie catalogata astfel)

Vreau sa stiu care sunt taxele (impozit, cas, cass) care imi revin mie de plata pentru veniturile realizate dintr-o astfel de colaborare.
Cel mai recent răspuns: Andrei72001 , utilizator 13:31, 13 Iunie 2018
Pentru a va incadra acolo trebuie ca persoana fizica sa fie inregistrata la registrul comertului si finante ca pfa.
firma cu care vreau sa lucrez spune ca merge si fara sa ma inregistrez ca pfa.

Vreau sa incep sa prestez aceste servicii undeva in luna iulie iar sumele primite le estimez undeva ~4000 lei lunar BRUT (netul, profitul meu va fi mult mai mic pentru ca buna parte din castigul brut se duce in cheltuieli pe care le realizez pentru a putea desfasura activitatea), intr o luna poate mai putin, in alta deloc, cum am chef sa muncesc nexistand un program de munca sau obligativitate de munca. activitatea este una independenta pentru ca indeplineste cumulat urmatoarele conditii stabilite de lege in definitia activitatilor independente:
- dispun de libertatea de alegere a locului și a modului de desfășurare a activității, precum și a programului de lucru;
- riscurile inerente sunt asumate in totalitate de mine
- activitatea se realizează prin utilizarea patrimoniului persoanei fizice care o desfășoară (utilizez un auto pe care il inchiriez cu banii mei pentru a desfasura aceasta activitate)
- activitatea se realizeaza prin efectuarea de forta fizica a mea (conduc o masina)
este vorba de niste servicii de tip transport uber. periodicitatea serviciului este stabilita de mine, practic pot presta servicii ptr aceasta firma cand vreau. daca astazi vreau prestez, daca maine nu vreau, nu prestez.

Vreau sa stiu care sunt taxele (impozit, cas, cass) care imi revin mie de plata pentru veniturile realizate dintr-o astfel de colaborare, care este riscul ca cineva sa reconsidere relatia mea cu respectiva firma ca fiind de naturala dependenta (sa imi transforme contractul in contract de munca) iar in cazul nedorit in care se intampla asta in sarcina cui revin obligatiile de plata (nu mai gasesc in noul cod fiscal nimic legat de asta, inainte imi aduc aminte ca era un articol care stabilea plata in solidar)
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2018
Andrei72001, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - risc de incadrare ca dependent? florinr95 florinr95 Buna ziua, As avea o intrebare si tare m-as bucura daca m-ati putea dumeri. Pana de curand am fost angajat cu contract individual de munca in IT ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii intre pfa bulaieugen bulaieugen Am un PFA cu impozitare in baza normei de venit, in baza caruia este deschis un salon de intretinere corporala. Acum, din cauza volumului mare de munca, avem ... (vezi toată discuția)
Pfa vs persoana fizica gyagya gyagya Cand se impune crearea unui PFA si cand pot incasa plati pur si simplu pe persoana fizica? Atunci cand plata este repetitiva (lunar) ? Am venituri de pe ... (vezi toată discuția)