Sunt propietarul unui apartament pe care urmeaza sa il dau in inchiriere sub forme legale, cu contract la ANAF.
Presedintele blocului imi cere contractul de inchiriere, pe langa buletinele chiriasilor pe care stiu ca e nevoie sa i le dau pentru cartea de imobil. Contractul contine si date cu caracter personal dar si informatii confidentiale cu privire la bunurile din apartament.
Este legal sa solicite contractul de imchirere? Daca da, in baza carei legi?
Daca nu, cum as putea argumenta refuzul meu de a da contractul.
Multumesc!
Nu-mi vine sa cred ca atat profesionisti ai dreptului dar si utilizatori avizati nu au ridicat si eventual clarificat daca o asociatie de proprietari poate stoca in siguranta si manipula date cu caracter personal ? Sunt autorizati pentru asa ceva ? La ce Doamne iarta-ma mai avem legislatie daca trecem pe langa ea facandu-ne a nu vedea nimic...?
Asociatia nu are dreptul la accesul unor informatii nefurnizate.
De principiu, asociatiile nu intra sub incidenta regulamentului dar daca solicita acces la anumite informatii ar trebui sa intre sub incidenta regulamentului.
Depinde de ceea ce solicita printre altele.
E greu de purtat o discutie concreta deoarece dureaza foarte mult.
Estimarea mea ar fi de cel putin o ora...sau doua...
cameliapad
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu dumneavoastra trebuie sa va justificati refuzul, asociatia trebuie sa-si justifice cerinta. Dar, in alta ordine de idei, daca nu vreti sa va complicati existenta in dispute inutile, puteti sa faceti o copie a contractului si sa dati cu marker negru orice data personala pe care nu vreti sa o stie asociatia (cod numeric personal, valoarea chiriei, termene de plata, obiecte din apartament). Si inregistrarea contractelor la ANAF nu mai este necesara. Veniturile din chirii se declara de catre proprietar prin declaratia unica.
legea admin de bloc
marcus&
Buna ziua , as vrea sa stiu va rog daca in cazul inchirierii unei case , dupa noua lege , chiriasul este obligat sa prezinte Administratie de bloc copie dupa ... (vezi toată discuția)