avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea functiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea functiei

Daca ocupi o functie de conducere prin concurs in ce conditii se poate transforma in functie de executie? Daca postul este la societate privata sau in cazul in care postul este in subordinea Primariei.Fara acordul angajatului se poate ? Si in ce conditii pentru ca incadrarea nu a fost conform functiei iar schimbarea survine din aceasta cauza ca nu se doreste plata conform functiei
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2018
teodorica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 13 Iunie 2018
1. Art.41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
...
c) felul muncii;
...

Art. 48 C.mun.
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.

Asadar, regula in materie de modificare a contractului individual de munca este modificarea prin acordul partilor. Prin exceptie, este posibila modificarea unilaterala a functiei numai in cazurile si conditiile expres prevazute de lege, si anume :
- in cazul unor situaţii de forţă majoră
- cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma puteti ajuta? george2016 george2016 Poate o persoana cu handicap sa fie mutată de la un loc de muncă la altul în aceeași instituție?adică să aibă mai multe atributiuni (vezi toată discuția)
Munca GabrielaMihalcea7132 GabrielaMihalcea7132 Sunt asistent medical in spital si intreb daca mi se poate schimba locul de munca fara acordul meu (vezi toată discuția)
Denigrare imagine, amenințat desfacere cm, calomnie. Faraonul71 Faraonul71 Lucrez într-o fabrică și șeful mă acuză pe nedrept despre o faptă care conform instrucțiunilor de lucru nu sunt vinovat fară a face o ancheta interna ... (vezi toată discuția)