avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... certificat de naștere
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

certificat de naștere

Bună ziua am și eu o întrebare va rog frumos dacă se poate .
Sunt în germania și am un bebe născut aici as vrea sa îi trimit la sora mia procura sa facă ia certificatul în România și a fost sora mia și a întrebat ce acte aven nevoie și aparte de buletin și pașaport (al soțului cetaten Maroccan ) ni sa mai cerut și o cererea precum ca nu am mai solicitatat transcriere certificatului în alta parte : întrebarea mea este pot sa iau procura și aceasta declarație de la un notar german cu apostila și apoi sora mea sa le traducă în România ( încă nu sunt sigura dacă ne trebuie doar documentul de identitate și atât vas fi recunoscătoare dacă miati spune dumneavoastră de ce acte am nevoie sigur ca eu trebuie sa îi trimit la sora mea documentele în rom și dacă mai lipsește ceva nu pot sa ai trimit va mulțumesc anticipat urmează să transcriu certificatul în municipiul Bacău
Cel mai recent răspuns: khadija 40 , utilizator 16:00, 16 Iunie 2018
Sora dvs va avea nevoie de certificatul de nastere al copilului, de certificatele de nastere ale parintilor si de certificat de casatorie - daca sunteti casatoriti. Certificatul de nastere al copilului trebuie apostilat.
Trebuie sa ii trimiteti o procura prin care o imputerniciti sa transcrie certificatul de nastere si doua declaratii pe care trebuie sa le dati impreuna cu tatal copilului - una dintre ele cum ca nu s-a mai cerut transcrierea in alt loc si a doua - cu privire la numele de familie pe care il va purta copilul - in cazul in care parintii nu au acelasi nume in urma casatoriei.
Este foarte important, daca faceti procura si declaratiile la un birou notarial, sa cereti ca documentele sa fie intocmite in forma autentica (nu cu legalizare de semnatura), altfel nu vor fi valabile in Romania. Dupa autentifcare, procura si declaratiile trebuie apostilate in Germania. Apoi, sora, dupa ce le primeste in original de la dvs le va traduce si legaliza in Romania inainte de a le folosi. Este mult mai simplu/sigur sa mergeti si sa faceti procura si declaratiile la consulat.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns de asta am întrebat dacă pot sa merg doar la notar german din cauza ca la consult nu pot merge fara programare care durează 1luna pana mă programează și e departe consolatul de mine pot sa merg doar la notar german am căutat un notar roman dar nu este de cât la consulat
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
khadija 40, utilizator
Domnul avocat va rog eu frumos dacă puteți sa îmi dați și mie un exemplu de procura care poate fi aceptata în românia pentru ca am fost la un birou notarial și mi sa cerut sa scriu eu procura cu ( forma ) pentru ce am nevoie și eu nu știu Cum sau ce sa scriu după care mă duc sa o legalizeze sa pună apostila va mulțumesc din suflet pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat de nastere strain Scorpionul Scorpionul Buna Ziua Doresc sa fac copilului meu certificat de nastere romanesc si nu prea stiu ce acte sunt necesare pt asta. Situatia sta c-am asa....Amandoi parintii ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport alexandraciobotar alexandraciobotar buna ziua.am nascut anul acesta in italia,vreau sa merg luna asta in romania sa fac certificat de nastere si pasaport.as vrea sa stiu daca e nevoie de procura ... (vezi toată discuția)
Declaratia cu acordul tatălui pentru călătoria copilului cu mama se poate face la orice notar, sau trebuie făcută la consulat? Ana Maria Alice Ana Maria Alice buna ziua ,am si eu o intrebare vreau sa merg in romania sa imi schim buletinu impreuna cu fica mea de 2 si 3luni de unde obtin declaratia cu acordul tatalui ... (vezi toată discuția)