avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

a decedat tatal (23 octombrie 2009) mama doreste succesiunea,eu sint unicul copil.ar dorii sa trec totul pe ea.nu stiu daca acest lucru nu ma dezavantajeaza proprietatea este urmatoarea;1ap. 3 camere o garsoniera(doar pe numele mamei) 3ha pamint extra vilan(mostenit de tata(succesiune))cum sa procedez ma simnt exclusa nu doresc sa instainez nimic atit timp cit e in viata dar nici nu dorescsa renunt am 2 fete care o sa aiba nevoie de sprijin eu am un ap. de 2 cam.cit m-ar costa succesiunea?si cum sa fac sa nu se poata instraina nimic fara mine?p.s.sint din timisoara
Cel mai recent răspuns: ady .lucia , utilizator 14:29, 3 Noiembrie 2009
buna seara!
nu va recomand sub nicio forma sa renuntati la succesiune, pt ca in acest caz mama dvs va intra in concurs cu celelalte clase de mostenitori. acceptati succesiune, iar ulterior puteti face un act de partaj sau puteti ramane in indiviziune.
Daca veti renunta(specificata intr-un act autentic , notarial) la mostenire, veti avea in vedere intreaga succesiune (nu , spre exemplu, un anumit bun) si revocarea unui asemenea act poate avea loc numai in termen de 6 luni de la deschiderea succesiunii , prin moarte.

Asa incat, existand deja o situatie confuza , sesizati instanta de judecata, si , totodata, procedati la iesirea din indiviziune.
ady .lucia a scris:

a decedat tatal (23 octombrie 2009) mama doreste succesiunea,eu sint unicul copil.ar dorii sa trec totul pe ea.nu stiu daca acest lucru nu ma dezavantajeaza

p.s.sint din timisoara


Daca veti renunta in favoarea mamei veti face un cadou viitorului ei sot (niciodata nu se stie) sau te miri carei persoane careia mama va dori sa-i vanda, sa-i instraineze contra intretinere, etc. etc... in loc sa va asigurati copiii.
Un onorariu de avocat pentru o consulanta din care sa intelegeti cum stau lucrurile e zero barat pe langa averea pe care sunteti gata s-o ...aruncati pe fereastra.
Multumesc pentru raspunsuri si sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intarziata cris99 cris99 Buna ziua,. Bunica mea a decedat acum 9 luni, dorim sa deschidem succesiunea, mama mea este unicul copil. Bunicul meu a decedat acum 15 ani si nu am facut ... (vezi toată discuția)
Revocarea declaratiei de renuntare la mostenire lica1 lica1 Tatal meu a decedat in iunie2014.Cei 6 copii dorim sa lasam mostenirea mamei dar am inteles caci nu e posibil.5 din frati au dat declaratie de renuntare la ... (vezi toată discuția)
Succesiune ,renuntare in favoarea fratelui conditionata . ziarediverse ziarediverse In august 2008 a decedat tatal . Impreuna cu mama detineau in proprietate o casa cu teren aferent in care locuieste in exclusivitate fratele meu si concubina ... (vezi toată discuția)