avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Fisa de aptitudine elevi practicanti
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Fisa de aptitudine elevi practicanti

Va rog sa-mi spuneti in cazul elevilor practicanti cine este conform legii obligat sa suporte cheltuielile pentru eliberarea fiselor de aptitudine, scoala sau agentul economic unde isi vor desfasura practica.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:21, 19 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca, cu modificarile si completarile ulterioare, la art. 5, lit. a precizeaza - "prin lucrator se intelege persoana angajata de catre un angajator, potrivit legii, inclusiv studentii, elevii in perioada efectuarii stagiului de practica, precum si ucenicii si alti participanti la procesul de munca, cu exceptia persoanelor care presteaza activitati casnice".
Astfel, angajatorul la care elevii practicanti isi desfasoara stagiul de practica in baza unei conventii are obligatia de a asigura supravegherea sanatatii acestora potrivit legilor in vigoare. El trebuie sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, inclusiv studentilor si elevilor in perioada efectuarii stagiului de practica, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.
Sunt aplicabile prevederile Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 7 (6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.
respectiv prevederile HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 7 Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen medical danyel4269 danyel4269 buna seara,daca sant la prima angajare cine plateste examenul medical,eu sau angajatorul.va multumesc (vezi toată discuția)
Medicina muncii BiroN. BiroN. Cât este de normal ca angajatorul - înainte de angajare - să îmi spună că va trebui să suport cheltuielile de medicina muncii? Eu încă nu am auzit ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii Lino Lino Cine trebuie sa suporte costurile pentru examenul medical la angajare? (vezi toată discuția)