avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este parchetul obligat sa raspunda in scris plangerii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Este parchetul obligat sa raspunda in scris plangerii impotriva unei ordonante ? ante

Buna ziua.Am depus pe 08.05.2018,in termen legal o plangere impotriva ordonantei de clasare intr-un dosar penal pt "fals in inscrisuri sub semnatura privata".Din o8.o5.2018 nu am primit niciun raspuns ,nicio decizie ce priveste plange rea mea.impotriva ordonantei.Parchetul trebuia sa-mi raspunda la plangere pt a putea ataca raspunsul cu o a 2-a plangere ?Ce se intampla daca speta s-a si judecat?Stima,Balas Ion
ART. 340 c.p.p.
Plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată
#M35
(1) Persoana a cărei plângere împotriva soluţiei de clasare, dispusă prin ordonanţă sau rechizitoriu, a fost respinsă conform art. 339 poate face plângere, în termen de 20 de zile de la comunicare, la judecătorul de cameră preliminară de la instanţa căreia i-ar reveni, potrivit legii, competenţa să judece cauza în primă instanţă.
#B
(2) Dacă plângerea nu a fost rezolvată în termenul prevăzut la art. 338, dreptul de a face plângere poate fi exercitat oricând după împlinirea termenului de 20 de zile în care trebuia soluţionată plângerea, dar nu mai târziu de 20 de zile de la data comunicării modului de rezolvare.
#M35
(3) Plângerea trebuie să cuprindă: numele, prenumele, codul numeric personal, calitatea şi domiciliul petiţionarului ori, pentru persoana juridică, denumirea, sediul, indicarea reprezentantului legal ori convenţional, data ordonanţei sau a rechizitoriului atacat, numărul de dosar şi denumirea parchetului, indicarea motivelor plângerii.
(4) Dispoziţiile art. 289 alin. (3) - (5) se aplică în mod corespunzător.
(5) În cazul în care nu cuprinde data ordonanţei sau a rechizitoriului atacate, numărul de dosar şi denumirea parchetului, plângerea se restituie pe cale administrativă, situaţie în care completarea plângerii poate fi efectuată nu mai târziu de 20 de zile de la data restituirii.

Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu ”speta s-a si judecat.”
Buna ziua si multumesc pt implicare.In 26.04.2018 am primit Ordonanta de clasare pe care am contestat-o pe 08.05.2018. fara sa primesc raspuns.Am primit acasa citatie de la Jud.Sect. cu termen 31.05.2018 ,termen la care mi s-a spus ca se trimite cauza inapoi la PdplJud.Sect. spre rezolvare de catre Prim Procuror ,cf 339,al.1 C.p.p.De atunci astept motivarea hotararii pronuntata de judecator.Aflu ca nu mai e nimic de facut,desi cazul este de o gravitate extrema si nu pot accepta asta.Precizez ca am 71 ani si clasarea este decisa de Politie fara ca sa cerceteze.E vb. de 2 credite Bancare de care nu stiu nimic,externalizate si ajunse la recuperatori care ma urmaresc de 3 ani jumate.Ca sa ma execute,Politia m-a bagat in camera de IDENTIFICARE (perete sticla)sa ma vada recuperatorii.De atunci trag ponoase si am pregatire juridica zero.Nimic din ce am cerut politiei nu au facut.Dosarul initial din 2015 a fost spart in 4 ca sa ma incurce si sa pierd.Daca timpul va permite ascultati-ma .
Revenind ,cred ca am omis a 2-a plangere si nu stiu ce urmeaza dupa redactarea hotararii.Mai este vreo sansa?Cu stima,Balas Ion
Nu stiu daca am inteles corect dar cred ca pe 08.05,2018 ati trimis plangerea gresit catre Judecatorie, in loc sa va adresati prim procurorului. Judecatoria a trimis pe cale administrativa plangerea procurorului care urmeaza sa va raspunda.
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna seara si multumesc pt implicare.Contestatia si o completare la ea , le-am trimis prim procurorului parchetului.Prim procurorul are obligatia sa raspunda sau nu ?La nicio plangere nu am primit raspuns de la prim-procuror .Intoarcerea cazului la prim-procuror pt a fi solutionata cf 339,al.1 , ce inseamna ?Se intoarce la procuror sau la politie ?Cu stima,Balas Ion
Cred ca ar trebui sa mergeti cu actele la un avocat sa le consulte.
Eu nu inteleg exact care este situatia de fapt si nici dvs nu ma lamuriti, nu am inteles de exemplu de ce ati fost citat de judecatorie.

Alte discuții în legătură

Plangere împotriva ordonanței de renunțare la urmărirea penală Laelia Laelia Am formulat o plângere împotriva Ordonanței de renunțare la urmărea penală în temeiul art 339 (4) Cpp. iar soluția prim-procurorului a fost de ... (vezi toată discuția)
Cemare in judecata parchet contra unei ordonante de clasare / penal inam_ro inam_ro Cui ma adresez pentru chemare in judecata Parchet contra unei Ordonantei de clasare ( care dispune neinceperea urmaririi penale)? Ma adresez Sectiei ... (vezi toată discuția)
Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)