avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... obligativitatea participarii la reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

obligativitatea participarii la reparatii

Buna ziua!
Pe scurt, as vrea sa relatez ca am contribuit cu suma de 500Ron pentru zugravit pe scari, deoarece asa au hotarat ceilalti...motiv pentru care am primit o chitanta pe care se specifica pentru ZUGRAVIT...
Desi ieri trebuiau sa inceapa lucrarile, cu o firma specializata, administratorul, terorizat de un gigicontra, umbla ieri cu o hartie sa aune semnaturi ca se pun termopane...nu se mai zugraveste...adica in vreme de criza exact ce lipsea, NU se mai zugraveste...si lumea, ascultatoare ca toti sunt educati pe vremea raposatului, se supune din plictiseala.
Adica devreme ce s-a hotarat o data ca se face zugravit si EU AM SPECIFICAT pe chitanta acest lucru...sunt obligata sa ma conformez la orice schimbare de ultima ora?...Adica am negru pe alb zugravit!!! nu altceva, am luat masura de precautie fiindca nu este singura problema cu nivelul de educatie al unor colocatari avuta in 20 de ani.
Adica daca se vrea poleire cu aur esti obligat sa accepti?...sau exista niste limite in care poti refuza?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:48, 4 Noiembrie 2009
Nu sunteti obligata atata timp cat "una zicem si alta facem". In consecinta va puteti impotrivi, intrucat aceasta este parerea Dv. si nimeni nu are a v-o schimba daca nu doriti asta.
Ati dat bani pentru zugravit, pai sa se zugraveasca, termopanele se discuta altadata, cu toata lumea, daca sunt oamenii de acord sau nu...nu sa se schimbe macazul cum vrea orice Gica-contra, ca el nu dicteaza pe banii Dv.!
Am patit-o si noi. Cativa proprietari au reclamat ca se defecteaza des liftul datorita unui sistem de cartele pe care le detine fiecare proprietar. Au sugerat desfiintarea acestui sistem. Am apelat la firma autorizata care face service-ul, au facut un deviz, s-au facut socotelile si repartizarea pe un tabel a sumelor. S-a mers cu tabelul la usa proprietarilor si au fost deacord cu reparatia peste 70%, impotriva 10% iar restul nu au fost gasiti acasa o luna. S-a afisat pe liste, s-a strans in 2 luni peste jumatate din suma si-apoi s-a oprit liftul sa inceapa lucrarea. Dar cativa proprietari s-au trezit ca nu sunt de acord. S-a repornit liftul ca si pana acum. Intr-o saptamana a ajuns la asociatie un tabel cu semnatura a peste jumatate din proprietari care sunt impotriva efectuarii lucrarii, inclusiv din cei care-si platisera partea din lucrare la asociatie.
Mai intelege-i daca poti !
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
Adriantot, moderator
Vizavi de acest topic am si eu o intrebare.
Locuiesc la ultimul etaj intr-un bloc de 4 etaje. Blocul este destul de vechi si izolatia a cedat. De multa vreme a inceput sa ne ploua in casa, incat a devenit practic de nelocuit. Am incercat prin diverse metode sa izolam terasa blocului, dar fara rezultat - apa tot se infiltreaza prin pereti. Singura posibilitate este construirea unui acoperis - investitie de 7-8000 RON. Problema este ca administratorul nu ia nici o initiativa in acest sens, ba mai mult se pare ca nu-i pasa - nici lui si nici celorlalti vecini - pe motiv ca nu le ploua lor in casa, ci doar mie. Situatia este insuportabila. Cum as putea actiona (dpdv legal) pentru ca ei sa constientizeze obligativitatea participarii la reparatii? Investitia intr-un acoperis este pentru tot blocul si nu numai pentru cei care locuiesc la ultimul etaj. V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu informatii in acest sens.
Faceti sesizare catre presedintele asociatiei, in 2 exemplare cu nr de inregistrare. In maxium 30 de zile trebuie sa primiti un raspuns.
Avand in vedere sezonul in care ne aflam raspunsul ar fi ca se va discuta in comitet sau in adunarea generala si la vara se vor realiza lucrarile.
E bine sa sesizati acum ca pana atunci sa se adune banii pentru lucrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu seful scarii si asociatia de locatari tatu-bianca tatu-bianca buna ziua!am si eu o problema si as dori daca se poate sa mi spuneti unde trebuie sa ma duc pentru a o rezolva. eu stau cu mama mea intr un apartament la ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari AndraB90 AndraB90 Buna ziua . Am si eu o nelămurire. Mama mea este obligată de asociația de locatari sa plateasca o suma de 1700 lei pentru reparațiile de pe bloc . 1700 de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ... natasav natasav Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic ... (vezi toată discuția)