avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... tinerii intre 16 si 18 ani
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

tinerii intre 16 si 18 ani

Stiu ca pot participa la cursuri de formare profesionala. Dar pentru anumite meserii trebuie sa faca medicina muncii ..in speta mea analize medicale din care sa rezulte ca intruneste conditiile de a desfasura practica in meseria de bucatar???
Putem efectua analize medicale fara acceptul parintilor??
Regulamentul 679 imi permite??
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:33, 29 Iunie 2018
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor nu face referire la astfel de aspecte.
Pentru a participa la cursuri de formare profesionala, firma organizatoare solicita o adeverinta medicala emisa de medicul de familie care confirma starea dvs. de sanatate.
Fisa nr. 128 sector alimentar din anexa la HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare se refera la meseriasi nu la persoane care fac cursuri de calificare in vederea angajarii si pentru examinare medicala periodica.
Cine este emitentul regulamentului 679 ? Nu vad legatura intre protectia datelor cu caracter personal, viza medicului pentru a urma un curs de calificare si acceptul parintilor pentru a urma un curs ?!
Eu sunt un tanar de 17 ani , sunt inca elev adica urmez cursurile unui liceu, dar vreau sa merg si la un curs de formare profesionala de bucatar pe perioada verii.
Conform HG 522/2003 cu modificarile si completarile ulterioare, activitatea de formare profesionala se adreseaza persoanelor apte de munca .
Dar persoana aptă de muncă este persoana care îndeplineşte următoarele condiţii:
a. are vârsta cuprinsă între 16 ani şi vârsta standard de pensionare;
b. nu urmează o formă de învăţământ cursuri de zi prevăzută de lege;
c. are starea de sănătate şi capacitatea fizică şi psihică corespunzătoare, care o fac aptă pentru prestarea unei munci. (După art. 7indice 1 din Legea 416 din 2001 privind venitul minim garantat)
Intrebarea este daca am dreptul pe timpul vacantei sa urmez un curs de formare profesionala in meseria de bucatar, cursuri finantate pe fonduri structurale
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2018
ROSS, utilizator
Puteti urma un astfel de curs in vacanta (acopera durata cursului, perioada de vacanta ?!) daca dosarul depus de dvs. va fi acceptat de organizatorul cursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize medicale angajare Rradu1 Rradu1 Buna ziua. daca in urma cu 3 luni m-am angajat la o firma ca conducator auto si am facut toate analizele atunci, si testul psihologic, iar acum vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt angajat la o instituție în cadrul ministerului ... expertplay65 expertplay65 Bună ziua, sunt angajat la o instituție în cadrul Ministerului Culturii, ca muncitor calificat cu funcție de șofer profesionist transport persoane ... (vezi toată discuția)
Angajatorul are drept să își trimită angajatul prin lege ... Magie1 Magie1 Angajatorul are drept să își trimită angajatul prin lege să își facă analizele pe bani lui,sau angajatorul să trimită angajatul unde are contract cu ... (vezi toată discuția)