avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anulare permis pt examen instructor auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anulare permis pt examen instructor auto

am citit in mai multe locuri pe net cum ca pt a obtine atestatul de instructor auto, nu trebuie sa fi avut anulat permisul de conducere in ultimii cinci ani, mergand pe aceasta premisa, din pacate am vrut sa dau examen chiar saptamana trecuta si am fost pus sa declar intrun act aditional pe proprie raspundere ca> nu am avut permisul anulat in ultimii...zece 10 ani. Ar putea cineva sa ma ajute, eu am avut anulat permisul acum sapte7 ani, si nu am fost primit pt examen.
Mai am vreo sansa, as putea sa ma indrept undeva unde as putea fi ajutat? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
alex3211, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex3211 , utilizator 09:07, 23 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati solicitat si temeiul legal? dimpotriva, perioada s-a redus de la 10 la 5 ani!
Puteti solicita clarificari la ARR.

Ordinul nr. 64/2015 pentru modificarea Ord MTr nr. 75/2014 privind reglementarea activității de pregătire a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere
Art. I. -
Ordinul ministrului transporturilor nr. 75/2014 privind reglementarea activității de pregătire a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 107 și 107 bis din 12 februarie 2014, se modifică după cum urmează.
1. În anexa nr. 1, la articolul 5 alineatul (1), literele c) și d) vor avea următorul cuprins:
c) să nu fi avut suspendată exercitarea dreptului de conducere a autovehiculelor în ultimii 5 ani pentru consum de alcool;
d) să nu fi avut anulat permisul de conducere în ultimii 5 ani;".

www.avocatnet.ro/articol_398...
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
cyan, moderator
Multumesc mult pt raspuns. Eu am pierdut destul de multe ore in leg. cu bajbaiala asta a legii 731, se pare ca a fost o perioada in care a functionat cei 5 ani, apoi se pare ca la inceputul anului 2017 s-a revenit la forma initiala. Zic se pare , pentru ca nu inteleg nimic. Am dat proba teoretica acum doua saptamani, si am fost primit, desi am mentionat pe acel act aditional ca am avut anulat permisul acum sapte ani, am luat 55 de puncte din 60. Inainte sa incep scoala am fost la informatii la Arr si dupa ce am stat vreo ora, functionarul de acolo nu s-a putut lamuri.
Intr-adevar pe site-ul oficial al Arr chiar daca intram si acum se spune> sa nu fi avut anulat permisul in ultimii zece ani, negru pe alb, totusi ma intreb oare de s-a revenit, sau, s-a revenit? sau nu este actualizat. Se bat cap in cap, istoricul sau cazierul auto se elibereaza pe cinci ani si e valabil o luna, apoi trb sa scoti unul nou. De ce mi se cere mie sa ma autoverific sau demonstrez, pt ce mai avem atunci Stat?
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
alex3211, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti o petitie scrisa la ARR si solicitati clarificari in privinta conditiilor ptr a obtine atestatul. Atata timp cat ati sustonut examenul inseamna ca indeplineati conditiile.
Multumesc pentru raspuns!
Nu am facut petitie, dar am sunat la Bucuresti la sediul Arr la informatii publice. Doamna mi-a raspuns ca, legea 731 din 2013 a reintrat in vigoare in care se cerea> "sa nu fi avut anulat carnetul in ultimii zece ani". OMT 64/2015 in care era corectat, sa nu fi avut permisul anulat in ultimii 5 ani, a fost valabil cat timp legea731/2013 era atacat si era in proces. Nu stiu daca as mai putea face ceva. Neconcordanta este oricum faptul ca, istoricul sau cazierul auto eliberat de MI este pe cinci ani, deci ai considera ca ar fi suficient. In practica daca ar fi cinci ani +2 ani procesul +1 an in care n-ai voie sa dai din nou pt redobandire permis=8 ani, iar in varianta cu 10 ani=13 ani. Nu m-as plange pt ca am gresit, dar in situatia mea mi s-a luat carnetul la 45 de ani, iar acum am 54 deci a trecut ceva timp, apoi daca mai trebuie sa mai astept inca 3 ani, la 57 spre 58 de ani nu cred ca voi mai dori sa ma mai apuc. Asta e! Multumesc pt raspunsuri si pt sugestii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat cpi sau cpc? adryanb27 adryanb27 de ce nimeni nu poate sa dea un raspuns exact la aceasta chestiune? am cauta la dumneavoastra pe site dar nicaieri nu e spus un raspuns cert, cu litera de ... (vezi toată discuția)
Se poate da arr in judecata ?! StoianRadu StoianRadu Am o condamnare inscrisa in cazierul judiciar ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 ... (vezi toată discuția)
Arr incalca drepturile civile ? StoianRadu StoianRadu Am o condamnare inscrisa in cazierul judiciar ,,cf.art. 396 alin.4 NCPP,art.396 alin.10 NCPP, art.396 alin. 1 NCPP Condamna la 10 luni inchisoare cf.art. 83,84 ... (vezi toată discuția)