sunt presedintele unei asociatii de proprietari si am primit prin posta, de la unul din proprietari (prin scrisoare recomandata) solicitarea de a elibera "copie autentificata prin stampila si semnaturi legale "dupa procesul verbal al ultimei adunari generale si de a-i trimite copia prin recomandata sau (si) numar de inregistrare .
Mentionez ca asociatia nu detine un registru de intrari/iesiri documente ca sa ii pot oferi si numar de inregistrare iar o copie simpla dupa procesul verbal primise deja prin posta .
Ma obliga legea sa raspund solicitarii prezentate mai sus ? Si daca da, termenul este 30 de zile ?
(daca se poate cu referire la articolul respectiv)
Mi-ar lua prea multe pagini sa expun situatia/istoricul detaliat si nici nu cred ca este cazul.
Respectivul proprietar, care nici macar nu participa la adunarile generale (desi ar putea pt ca este pensionar, are timp) ma ameninta prin scrisori repetate(am primit 3 in ultimele 2 sapt) cu actionarea in judecata, s-a pronuntat ca fie pe mine personal in calitate de presedinte fie asociatia, nu sunt acuzatii precise ci vagi, de genul ca i-am cauzat “prejudicii morale permanente” si ma actioneaza in judecata “in scopul de a fi respectat si nu dispretuit” …. (desi nu sunt genul care sa raspunda/comunice nerespectuos/nepotrivit ).
Nemultumirile lui par sa fie legate de ultima adunare generala unde s-a votat majoritar pt refacerea acoperisului anul acesta ; cred ca intentia dansului este sa anuleze hotararea generala(desi nu vad cum), din moment ce copia xerox simpla dupa procesul verbal, primita déjà de la mine (atentie , avea déjà semnaturi bineinteles) nu ii este de ajuns si o cere din nou, “autentificata , caci actul va servi organelor de judecata in drept” .
Ocup functia aceasta de peste 10 ani, situatia curenta care implica atatea amenintari repetate, imi induce prea mult stres inutil (fctia nu e remunerata si nici nu doresc asta), astfel incat demisia e una din optiunile la care ma gandesc.
Din ce am mai citit, asociatia nu e obligata sa detina registru de intrari/iesiri documente, avem doar un registru de procese verbale si conform legii 227 din 2015, procesul verbal e valabil si fara stampila.
Cum spuneam, intentionez sa ma retrag din functie in curand .
Va multumesc pentru raspunsuri.
Stimate domn , inclin sa cred ca nu ati inteles mai nimic !, vi s a repetat de atatea ori ca trebiue sa detineti un caiet / registru de intrari - iesiri si spuneti ca " asociatia nu e obligata sa detina registru de intrari / iesiri documente ..." ! ?
Reclamatie primarie
deltady
Buna seara, La blocul unde locuiesc, un vecin a considerat, in urma unei discutii verbale, ca e mai practic sa faca o reclamatie la primarie, decat sa faca o ... (vezi toată discuția)