avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... După 5 luni de la hotărâre nu primim motivarea. ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

După 5 luni de la hotărâre nu primim motivarea. Avocatul nostru susține că nu se poate face nimic și că trebuie să așteptăm, este adevărat?

Din 2007 ne judecam cu primaria pentru o retrocedare
Procesul a fost castigat definitiv in 2012
In octombrie 2015 am dat primaria si prefectura in judecata pentru despagubiri calculate pe 3 ani in urma.
Acest ultim proces a fost si el castigat in prima instanta in 6 februarie 2018.
Avocatul meu sustine ca primaria va face recurs fiind obligata de legislatie.
Problema e ca se va ajunge la a doua instanta abia dupa comunicarea hotararii adica sosirea in posesia partilor a hotararii si a motivarii.
Pana acum 22 iunie nu a sosit nimic.
Suntem 3 proprietari in proces, nici unul nu a primit nimic.
Avocatul nostru sustine ca nu se poate face nimic si ca trebuie sa asteptam motivarea.
Intrebarile mele sunt:
1. Ne minte avocatul si nu vrea sa actioneze?
2. Daca avocatul nu ne minte, e ceva ceea ce nu stie el? Chiar trebuie sa asteptam la infinit o motivare?
3. Ce putem face, in afara de a sustine PSD-ul in tentativa lor de a pune botnita justitiei romane. Pentru ca o astfel de justitie chiar merita botnita!
Multumesc pentru eventualele raspunsuri, o zi buna!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua. Din pacate , cred ca toti avem dosare in care redactarea hotararilor este intarziata. In realitate, sa stiti ca judecatorii au foarte multe dosare pe care le instrumenteaza iar justitia nu a fost asa degrevata cum se spune. Nu le gasesc scuze, dar unii judecatori au mult prea multe dosare in instrumentare si faptul neredactarii intr-un termen rezonabil nu este un fapt imputabil doar lor. Puteti face cerere de urgentare a redactarii dar nici aceasta nu este intotdeauna privita obiectiv de judecatorul respectiv.Daca totusi o faceti si nu primiti un raspuns in minim 30 de zile, atunci puteti incerca o cerere si la Presedintele instantei , la care se emite un raspuns oficial in cazul in care nu se trimite chiar hotararea redactata. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca neprimita Ovidiu Stanciu Ovidiu Stanciu Cerere urgentare redactare hotarare judecatoreasca Cerere scrisa la calculator sau de mana sa fie ? Modelul acesta de cerere este bun? Daca pe site al ... (vezi toată discuția)
Instiintare decizie adusa de judecator szenikop szenikop In 22.06.2012 a fost pronunţată o decizie civilă, insă nu a fost incă redactată, nu am primit în scris motivarea deciziei. Nu există a lege care oblige ... (vezi toată discuția)
Cerere de urgentare a redactarii si a comunicarii hotararii judecatoresti apetreielena apetreielena am castigat un proces cu o banca si de la data pronuntarii 18.04 nu am primit hotararea azi 18.06.Ce pot face pentru a urgenta lucrurile?in cat timp poate face ... (vezi toată discuția)