avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul obrazului...

Doamnelor si Domnilor, prezenti pe acest forum...
Cu plecaciune va rog de iertare pentru indrazneala de a posta o intrebare, care a capatat o consistenta forma de dilema. Stim cu totii de gripa porcina. Iarasi cu totii stim de isteria declansata, alimentata in cea mai mare parte, de presa. Acum, referitor la controversatul vaccin, este sau nu obligatoriu? Am citit mult despre acest vaccin, iar articolele contra sunt cu mult mai multe decat cele pro. Am inteles ca poate avea efecte adverse ingrijoratoare, iar testarea lui s-a facut in pripa. Eficacitatea, de asemeni, redusa, din ce spun chiar medicii. M-a frapat atitudinea dlui dr. Streinu Cercel; o atitudine....,hmm.., venita parca din istorie...
Daca eu nu doresc acest vaccin si nu vreau ca ai mei copii sa fie vaccinati, ce pot "pati"? Sau cum ma pot "apara", iata, nu de gripa, ci de "grija" altora de a ma "vedea sanatos", cu orice pret?!...
Multumesc anticipat si sa aveti pururi tot binele....
PS. Nu tratez subiectul gripei cu usurinta; aceasta gripa exista, Dumnezeu stie de unde aparuta... Cunosc prevederile CP in cazul in care "imprastii" virusul, in cunostinta de cauza. Ma refer doar la dreptul meu (daca mai am acest drept), de a primi sau refuza, un tratament medical.... Si daca privitor la copii, mai am dreptul de a-mi da sau nu acordul, cu privire la vreun ipotetic tratament.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2009
alex9ys, utilizator
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:48, 3 Decembrie 2009
Dv. puteti sa nu vreti sa va faceti vaccinul si nu va obliga nimeni sa aveti incredere mai mult in rapoartele OMS decat in ce va susoteste cineva, dulce la ureche, dar, in cazul in care Dv. sau copiii Dv. va imbolnaviti si umblati prin comunitati (scoala, serviciu, autobuz, magazin etc), transmitand virusul altora nevinovati si refuzand anterior sa vi-l fi facut.....ce credeti ca patiti?
Intr-adevar,este o discutie controversta...;)
Bineinteles ca eficienta acestui nou vaccin este discutabila,deoarece asa se intampla de fiecare data atunci cand apare un asemenea produs.

In ceea ce priveste obligativitatea acestuia...nu stiu ce sa zic.
Nu cred ca este obligatoriu si in acest caz nu se poate "pati"nimic.
Dar daca intr-adevar este(sau va fi),din punct de vedere legal nu vad de ce ar trebui sa existe o sanctiune,pentru ca in fond,nu poti obliga pe cineva sa accepte un vaccin (medicament) sau altul...;)
Nu este obligatoriu acest vaccin.
Exista anumite categorii de persoane avute in vedere:cele din sistemul medical,gravidele,persoanele varstnice,copiii care sunt la scoala...
Imunizarea este optionala,asa ca nu trebuie sa va faceti griji.
Nu mi-a "susotit" nimeni, nici dulce, nici amar, la ureche... Am citit enorm despre acest vaccin (ca si despre HPV) si as fi dorit doar o dezbatere sau ceva de genul audiatur alter pars. Ceea ce am citit era scris de medici, organizatii non-guvernamentale, parinti sau pacienti care folosisera vaccinul in cauza. Parerile lor mi s-au parut pertinente, atat datorita surselor de provenienta cat si documentarii facute pe marginea cazului. N-ati citit bine ce am scris. Mai cititi o data, va rog.
Am mai citit o data si ........de mai multe ori si nu am inteles altceva decat prima oara, plus mesajul din urma. Nu va fi obligatoriu, deocamdata vaccinul se va distribui, asta am inteles, numai in unitatile medicale si oricum cantitatea fabricata, judecand dupa numarul de doze nu ar ajunge pentru toata populatia.
Exista categorii de populatie cu prioritate, printre care si copiii. Si nu cred sa va ia cineva cu anasana copiii sa-i vaccineze daca Dv. va impotriviti.
Cazurile de incompatibilitate si deci intoleranta a vaccinului cu organismul exista si da victime, sunt cazuri imprevizibile...dar sunt oricum mai putine decat daca nu s-ar aplica vaccinul.
Pe Dv. insa va intereseaza din punct de vedere juridic problema, inteleg.
Titlul mesajului exprima alta idee....si eu asta am avut in vedere cand am scris ce-am scris. Va rog sa ma scuzati daca ati perceput ca prea strident mesajul meu.:bow:

Alte discuții în legătură

H1n1 handsu handsu Gripa porcina este o exagerare - concluzioneaza CBS News din SUA . Cele mai recente date WHO sustin , ca in intreaga lume exista 415 mii de imbolnaviri ... (vezi toată discuția)
Vaccinarea fortata este legala? Pinkmammy Pinkmammy Se aud atatea despre vaccinarea obligatorie impotriva gripei porcine. Este legala vaccinarea fortata cu un vaccin netestat suficient pe termen lung? Cum ne ... (vezi toată discuția)
Gripa noua h1n1 si vaccinarea freeanifer freeanifer Buna ziua, O data cu inmultirea cazurilor de gripa @noua@ , si chiar decese as vrea sa stiu daca sunteti dispusi sa va vaccinati impotriva ei. Este o ... (vezi toată discuția)