avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divortez

Am un copil in varsta de 9 ani si vreau sa cer custodie definitiva. Sotul este agresiv verbal si fizic , este dependent de jocuri pariuri si consuma zilnic alcool
In cadrul actiunii de divort veti cere si exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului si a pensiei de intretinere. Se poate atribui exercitarea autoritatii parintesti (custodiei) in mod exclusiv de catre dv.daca veti putea dovedi tot ce afirmati despre comportamentul sotului, acestea fiind actiuni care pun in pericol buna dezvoltare asi educare a copilului.
În lumina Noului Cod Civil, regula este că autoritatea părintească se exercită în comun însă, pentru motive temeinice și în interesul superior al minorului (cum sunt cele învederate de dvs, cu condiția de a fi și dovedite) ați putea obține autoritatea exclusivă.
La o judecată riguroasă si profesionistă nu ati avea sanse la custodie exclusivă dar judecățiile nefiind de drept pur in aceasta materie orice se poate si daca el nu își angajează avocat ca sa fie apărat, pe principiul ca ceea ce este nelegal este valabil odata stabilit ati avea sanse...
Se mizează foarte mult pe asa ceva...deoarece cine nu se apăra prin avocat la proces va fi grav vatamat...
Multumesc frumos pt raspuns. lucrurile sunt mult mai complicate.......el ma si ameninta ca ma omoara cand intra in crize de bani ca facea datorii mari, a avut si tentative suicidare......copilul a fost crescut mai mult de mine el fiind 5 ani plecat in Italia.El a parasit si domiciliul.Casa(garsoniera) pe care am avut-o data de parintii lui a fost amanetata si apoi vanduta ca sa isi dea el datoriile.Ne-am mutat cu chirie .Eu am un venit bun castig 6000 lei/luna. .El nu are inca servici,lucreaza la UBER. Are un comportament ciudat...imi cauta tot felul de motive se cearta cu toata lumea ,cauta sa inchei relatiile cu familia mea si cu prietenii ma acuza de infidelitate etc..FURA BANI DIN CASA SI DE LA MAMA LUI. .IN LUNA FEB SAU MART A FURAT CARDURILE MAMEI LUI SI A JUCAT 20000LEI..In perioada cand era in ITALIA vorbeam cu el pe SKIPE si imi arata cutitul si pastile ca se omoara si ca o sa-l am pe constiinta toata viata ca l-am lasat sa faca asta.SUNT MULTE DE POVESTIT SI MA RASCOLESC..PE MINE MA INTERESEAZA SA PROTEJEZ COPILUL.
Aceasta este un cosmar, nu o casnicie. Salvati-va si salvati copilul pana nu va fi prea tarziu!

Alte discuții în legătură

Exercitarea autoritatii parintesti m_m_mihaela m_m_mihaela Se poate acorda exercitarea autoritatii parintesti unui parinte care a avut mai multe tentative de suicid ? exercitarea autoritatii parintesti i-a fost ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva bianca76 bianca76 buna ziua, Iata pe scurt povestea mea: am 37 ani,am fost casatorita 13 ani si in urma neintelegerilor am divortat in mai2013,la notar,de comun acord si...din ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva oana3023 oana3023 buna ziua,as dori sa intreb daca el concubinul meu e de acord sa mi dea custodie exculsiva o pot o obtine doar la notar?intreb asta pt ca situatie nu i foarte ... (vezi toată discuția)