avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj si corupere de minori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj si corupere de minori

Buna ziua, am fost indirect martora a unor evenimente foarte dificile in viata unui prieten. El major a intalnit o minora de 14 ani, care in cele din urma a mers de bunavoie la el acasa, nu cunosc sigur daca actul sexual a avut loc sau nu, doar ca i s-a pomenit varsta in unul din mesajele pe care le-au schimbat pe telefon, doar ca sustine ca in momentul in care s-au intalnit, nu mai era constient de varsta fetei, in aceeasi zi s-a trezit ca e amenintat cu denuntarea la politie/ginecolog iar in scurt timp au inceput actele de santaj din partea parintilor ca sa scoata bani din el.

De frica ca parintii vor forta fata sa depuna marturii aberante sau ca o vor bate si da vina pe el, le-a oferit parintilor o suma bunicica care l-a facut sa intre in datorii si conditia de a ignora fata, a inregistrat toate convorbirile telefonice aferente in care domnii sustineau ca au ceva cunostinte in politie din cauza caruia chiar si dupa mai mult de 36 ore dupa momentul in care asa zisa plangere a fost depusa cu examenul medical anexat, nu a venit nimeni dupa el si ca ar fi dosarul facut insa e in arhiva personala a cunostintei lor, banii au fost marcati inainte de a fi oferiti parintilor. Straniu a fost ca era amenintat foarte violent in convorbiri, insa in momentul predarii banilor, parintii si iubitul erau linistiti.

Dupa toata povestea asta el a ramas cu impresia ca au fost doar amenintari goale insa nu a dorit sa-si riste libertatea. A fost si la avocat care i-a sugerat ca este vorba despre o escrocherie iar fata ar putea sa nu fie constienta de asta, motiv pt care parintii nu doresc ca ea sa afle despre santaj, recomandarea a fost sa ii denunte pt santaj dar asta ar presupune riscuri si pentru el in cazul in care nu este complet indreptatit sau sa ii ignore, caz in care exista riscul sa depuna plangere chiar daca anterior nu ar fi existat.

Din ce a zis fata prietenului, familia ei are o situatie materiala relativ rea, iar parintii au un mod de viata iresponsabil, mai mult adolescent.
Exista mesaje in care ea recunoaste ca a avut act sexual cu iubitul ei curent, care e un major ce a participat in santaj si a facut legatura cu parintii.

Prietenul e ingrijorat ca i s-ar putea cere iar bani si doreste sa nu mai fie vulnerabil in fata lor, sta cu gandul daca merita acum sau mai tarziu sa ii denunte la politie si daca parintii au probe/marturia fetei pentru santaj sau nu.
Nu stiu daca chiar a facut-o dar implicatiile sunt majore.

E pentru binele lui sa uite de aceasta intamplare si sa evite parintii/fata pe un termen nelimitat sau sa ii denunte la politie ? Inainte de a face un denunt ar trebui sa afle situatia reala a lucrurilor si riscurile, probabil angajarea unui detectiv. Sustine ca risc-uri sunt in ambele cazuri si nu stiu cum sa il ajut sau ce sfat sa ii dau, dar il cunosc din copilarie, e un pic naiv dar e unul din cei mai de treaba baieti pe care i-am cunoscut. Pentru mine, cu cat mai repede se invata minte si trece peste, cu atat mai bine.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2018
eligirl1995, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 19:48, 3 Iulie 2018
Ginecologul poate stabili ca a fost deflorata, dar nu poate stabili de cine a fost deflorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor abuzat sexual. Sonji Sonji [b]Buna. Am niste nelamuriri.Cunosc un caz in care un minor a fost abuzat sexual de tatal lui. A depus o plangere impotriva individului, dar fiind amenintat, ... (vezi toată discuția)
Corupere minori? Rapper Rapper Am si eu nevoie de ceva sfaturi in legatura cu ceva.Eu am 18 ani si am avut o prietena care are 13 ani (inca nu a facut 14).Inainte sa fac 18 ani am intretinut ... (vezi toată discuția)
Relatii sexuale intre minori mema mema Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti...daca un minor este acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o minora sub 15 ani, dar cu acordul acestei, cum poate fi ... (vezi toată discuția)